Radnici Zagrebačkih cesta idu u prosvjed zbog voditelja podružnice: Gospočića optužuju za mobbing i malverzacije

Foto: Hina

RADNICI Zagrebačkih cesta sutra rano ujutro kreću u prosvjed protiv odluke da se Alen Gospočić ponovno imenuje voditeljem ove podružnice Zagrebačkog holdinga. Optužuju ga za mobbing i malverzacije, na što je Gospočić bez komentara. U cijelu priču upleli su i čelnog čovjeka Zagrebačke skupštine.

Zadnjih godinu i pol dana radnici Zagrebačkih cesta vode bitku s čelnim čovjekom ove tvrtke. Optužuju ga za mobbing, sustavno vrijeđanje pa čak i malverzacije čime je, tvrde radnici, oštetio tvrtku za oko milijun i pol kuna. Protiv Alena Gospočića podnijeli su čak i kaznenu prijavu, a kap koja je prelila čašu je informacija da bi on ponovno mogao zasjesti na čelo ove Holdingove podružnice. Radnička lista Gospočićevih grijeha prilično je duga.

Odbija poslušnost gradonačelniku

"Dao je otkaze obojici sindikalnih povjerenika, odbija čak i poslušnost gradonačelniku oko asfaltiranja fontana, odbija slušati upravu u vezi vraćanja glavnih povjerenika na posao, pa oko leasinga vozila. Želimo upozoriti ponovno Holding i Gradsku upravu da kako takav čovjek koji radi protiv radnika i Zagrebačkih cesta se može ponovno imenovati za direktora", rekao nam je glavni povjerenik Sindikata komunalaca za Zagrebačke ceste Dario Rastovčan, uplićući u cijelu priču i predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora kojeg je optužio da radi pritisak na Upravu Holdinga.

"Signal nam je bio da ga drži predsjednik Skupštine. On ne postavlja svoje HSLS-ovce, već nezavisne ljude na čelna mjesta preko kojih ubacuje svoje ljude u firme. Imam podatak iz kadrovske službe da su papiri jednog člana HSLS-a već doneseni kod njih."


Rastovčan kaže da su se žalili bivšem šefu Holdinga Ivi Čoviću, koji im je rekao da interna kontrola nije pronašla nikakvu nepravilnost vezanu uz Gospočića. Razgovarali su i sa sadašnjim šefom Slobodanom Ljubičićem, koji je za sve to nije ni znao. Radnicima je prekipjelo, zbog čega se već u 6:30 okupljaju ispred zgrade Zagrebačkih cesta, odakle će se uputiti prema zgradi Holdinga i Gradske uprave. Prosvjed su odlučili održati u ranojutarnjim satima jer ne žele, kažu, dovesti radnike u poziciju da dobiju otkaz zbog toga što prosvjeduju za vrijeme radnog vremena.

"Radnici žele da se Alen Gospočić makne s mjesta direktora podružnice i da se na njegovo mjesto stavi čovjek koji ima sluha za socijalu i radnike, koji ne vrijeđa i koji ima čiste ruke od korupcije i svega. Nadamo se da bi takav nekakav mogao doći."

Gospočić bez komentara na prozivke

Prozvani Gospočić nije htio komentirati navedene prozivke. U telefonskom razgovoru tek nam je rekao kako su u pitanju 'bitange i neradnici koji su prijetili njemu i njegovoj obitelji te da o takvima nema što reći'. Također prozvani šef Gradske skupštine Kosor navedene optužbe smatra smiješnima.


"Jedini koji se bave kadroviranjem u Gradu Zagrebu je gradonačelnik Bandić kao član Skupštine Trgovačkog društva Zagrebački holding i, normalno, uprava ZG Holdinga. Skupština Grada Zagreba nema veze s nikakvim kadroviranjem. Moguće je da se radi o obmani, da su radnici obmanuti."

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine pozvao je sindikate, koji tvrde da u kadrovskoj službi Zagrebačkih cesta postoje podaci HSLS-ovca koji čeka na zaposlenje, da navedenu dokumentaciju pokažu javnosti.

"Sve ove druge stvari neka vam pošalju. Ja se veselim tome. Ako postoje. A ja vas uvjeravam da ne postoje i da lažu", zaključio je Kosor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.