Rađenović: Lovimo velike utajivače poreza, istražuje se 50-ak slučajeva teških 120 milijuna kuna

Foto: HRT

SAMOSTALNI sektor za otkrivanje poreznih prijevara s petnaest zaposlenih trenutno radi na pedesetak slučajeva teških oko 120 milijuna kuna, otkrio je zamjenik ministra financija Igor Rađenović u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno".

Prilikom osnivanja ovog sektora Hrvatska se, kaže Rađenović, savjetovala s međunarodnim partnerima kako bi ustrojila što efikasniji sustav. Tvrdi da "porezni Uskok" svoj posao radi iznimno kvalitetno, te na temelju postojećih baza podataka dobiva informacije o, primjerice, štednji u inozemstvu.

"Građani se ne moraju bojati 'poreznog Uskoka'. Prijave građana primamo redovito. Porezna uprava radi svoj posao i provjere, a Samostalni sektor bavi se većim ribama, slučajevima za koje treba veća stručnost, vrijeme i mir", otkriva Rađenović.

Marić: To je politikantstvo

HDZ-ov zastupnik Goran Marić, potpredsjednik saborskog Odbora za financije, s druge strane tvrdi da nije posebno impresioniran radom Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prevara. Tvrdi da se njegove aktivnosti koriste u predizborne, politikantske svrhe.

"Ministri zauzimaju medije, a sve se manje bave svojim poslom", tvrdi Marić, te dodaje: "Uzmimo nalaz Državne revizije koji kaže da Ministarstvo financija nije poduzelo u prošloj, niti prethodnim godinama ni jednu propisanu radnju radi naplate koncesija! One su potpuno nenaplaćene!".

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.