Putin spašava svoj obraz: Najavio povlačenje s mjesta predsjednika "pokvarene" Ujedinjene Rusije

NOVOIZABRANI predsjednik Rusije Vladimir Putin najavio je dana na sastanku predstavništva svoje stranke Ujedinjena Rusija da će se povući s mjesta predsjednika stranke, javlja AP. Za novog predsjednika stranke Putin je, pomalo očekivano, predložio Dmitryja Medvedeva.

Putinova strateška odluka dolazi u vrijeme kada Ujedinjena Rusija u narodu dobiva sve manju podršku, a glasine da je njezina pobjeda na parlamentarnim izborima u prosincu prošle godine postignuta prijevarom sve glasnije.

"U skladu s političkom praksom u Rusiji, predsjednik stoji iznad svake stranke", pokušao je Putin opravdati svoju odluku pred predsjedništvom stranke. Podsjetimo, Ujedinjena Ruija je na parlamentarnim izborima u prosincu osvojila nešto manje od 50 posto glasova, u odnosu na 64 posto koje je osvojila 2007. godine. Iako odbacuje sve optužbe, u javnosti vlada mišljenje da se stranka služila prijevarom kako bi si namjestila pobjedu na izborima.

Nepopularni Medvedev na čelu nepopularne Ujedinjene Rusije

Kao svog nasljednika na čelu stranke Putin je predložio ruskog predsjednika na odlasku Dmitryja Medvedeva, čija je popularnost također drastično pala nakon što je na predsjedničkim izborima "prepustio" svoje mjesto Putinu.

Putin je na predsjedničkim izborima, održanim 4. ožujka, osvojio 63 posto glasova, a ankete pokazuju da je i dalje mnogo popularniji od svih ostalih političara u zemlji, kao i od svoje stranke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.