Pusić: EU mladima otvara brojne prilike na području obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva

MINISTRICA vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je na svečanosti otvorenja "Dana Europske unije" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Ministrica Pusić tom je prigodom održala predavanje nazočnim studentima na temu skorašnjeg članstva Hrvatske u Europskoj uniji, istaknuvši kako ono upravo mladima otvara brojne prilike na području obrazovanja, zapošljavanja i poduzetničke inicijative.

Napomenula je također kako je, zahvaljujući procesu pristupanja Europskoj uniji, Hrvatska danas uspostavila brojne institucije koje do prije desetak godina nije imala, a postojeće su dodatno unaprijeđene i funkcioniraju prema višim standardima. Također je podsjetila kako se Hrvatska nalazi u regiji koja je itekako važna za Europu, te poručila da će politička, gospodarska i institucionalna stabilizacija regije svakako biti jedna od hrvatskih zadaća i nakon ulaska u Europsku uniju.

U kontekstu procesa ratifikacije Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji ministrica je kazala kako do konca srpnja Hrvatska očekuje dovršetak ratifikacija u ukupno 12 ili 13 zemalja Europske unije.

Pusić o Ljubljanskoj banci: Nadam se da Slovenija neće kočiti naš put u EU

Slučaj Ljubljanske banke ponovno muti odnose Zagreba i Ljubljane. O tom problemu se sve žustrije razgovara, ali hrvatska Vlada nije promijenila stav, komentirala je za Media servis ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Nada se da Slovenija neće kočiti hrvatski put u EU i poručuje da će se pitanje Ljubljanske banke rješavati na svim razinama.

"Doći će u vrlo skoro vrijeme do susreta dva premijera i pojedinih ministara na kojem ćemo pokušati vidjeti kako bi se to moglo riješiti kao pitanje koje ni na koji način ne bi smjelo utjecati na europski put Hrvatske, ali koje bez daljnjega treba riješiti", rekla je Pusić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.