Pucali psiću u glavu i bacili ga u kanal: Jedva je preživio i treba novac za operaciju

Foto: Azil Prijatelji Čakovec

LOVAC iz Varaždina pokušao je ubiti psa tako što ga je upucao u glavu i bacio u kanal uz Dravu, kod hidroelektrane na Dravi koja označava prijelaz iz Varaždinske u Međimursku županiju.

Nesretnog psa spasili su djelatnici Udruge Spas i Skloništa za životinje Prijatelji Čakovec.

"Pas je zbrinut u ambulanti u Čakovcu i stabilno je. Ima prostrjelne rane čeone kosti i sinusa, prostrjelnu ranu prednje lijeve noge u kojoj su mu smrskane kosti pa se na tu nogu ne može oslanjati, kao i ranu na bedru desne stražnje noge", rekla je za Index Aleksandra Hampamer, voditeljica azila Prijatelji Čakovec.

Aleksandra nam je prepričala i što se točno desilo. Za stravičan događaj saznala je oko 10 sati u nedjelju ujutro, kada je dobila poziv od Gordane Lacko, predsjednice Udruge Spas.

"Ona je dobila poziv od ljudi koji su pecali na kanalu. Čuli su pucanj, ustali su i vidjeli ljude koji ulaze u auto varaždinskih registracija. Ranjeni psić pao je u vodu kanala, pucali su mu u glavu ali ga nisu uspjeli ubiti", objašnjava Aleksandra.

Svjedoci su, kako kaže, prepoznali lovca iz jednog varaždinskog lovačkog društva koji je psu pucao u glavu. Policija je o svemu informirana.

"Prepoznali su mu auto, a i znaju ga otprije. Nije mu prvi put da radi ovako nešto", kaže Aleksandra, te dodaje: "Nadam se da će i policija protiv njega podnijeti prijavu, mi ćemo to svakako učiniti".


Nesretni pas, kojem su nadjenuli ime Olly, dobio je antišok terapiju i veliki su izgledi da preživi jer nisu pogođeni vitalni organi. No, bit će mu potrebna složena operacija noge.

"Neće biti jednostavno, kosti su mu smrskane i zbog toga smo odlučili potražiti pomoć", kaže Aleksandra. Azil Prijatelji Čakovec je, naime, otvorio žiro račun na kojeg svi koji mogu pomoći u skupljanu sredstava za Ollyjevu operaciju mogu uplatiti novac.

Broj žiro računa za pomoć je HR33 2340 0091 1160 2537 5
Privredna banka d.d. Zagreb
SWIFT: PBZGHR2X
Korisnik ZEU Prijatelji životinja i prirode, Čakovec
Svrha uplate: donacija za Ollyja

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.