Prva dama je zadovoljna: Majka četvero Hollandeove djece poražena od socijalističkog disidenta

SEGOLENE ROYAL, socijalistička kandidatkinja na francuskim predsjedničkim izborima i bivša partnerica predsjednika Francoisa Holllandea, poražena je u svojoj izbornoj jedinici od socijalističkog disidenta kojega je u kontroverznom potezu preko Twittera podržala sadašnja Prva dama.

Royal je živjela sa Hollandeom 25 godina te mu je rodila četvero djece. I prije objave službenih rezultata sinoć je priznala poraz te neće sjediti u francuskom parlamentu u kojem je sada zagospodarila Socijalistička stranka. U gradu La Rochelleu je izgubila od Oliviera Falornija koji je izbačen iz Socijalističke stranke zato što nije podržao Royal kao kandidatkinju, već se i sam kandidirao u tome gradu. Falorni je kazao da ostaje lojalan sadašnjem predsjedniku Hollandeu.

Dvostruko poniženje


"Razumijem njezino razočaranje", rekao je Falorni. Hollande je čak za Royal namijenio i mjesto predsjednice parlamenta, ali je taj plan sada pao u vodu, jer u njega nije niti ušla. Umjesto toga, doživjela je dvostruko poniženje. Poražena je od ljevičarskog disidenta kojemu je još k tome i sadašnja Prva dama Valerie Trierweiler javno dala potporu uoči izbora.

Royal je kazala da ta ta poruka na Twitteru sigurno nije pomogla njezinoj kandidaturi te je potom citirala Victora Hugoa: "Izdajnici na kraju uvijek plate za svoju izdaju". Ovo je samo posljednji poraz Segolene Royal u posljednjih nekoliko godina. 2007 je izgubila predsjedničku utrku protiv Nicolasa Sarkozyja, pa se rastavila od Hollandea, a tri godine kasnije od njega izgubila na socijalističkim predizborima za predsjedničkog kandidata.

"Moja politička borba se nastavlja", kazala je sinoć Royal, a sada će joj predsjednik Hollande morati pronaći neku poziciju kako bi joj sačuvao još malo ugleda što joj je ostalo. Jer, ipak mu je rodila četvero djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.