Propala tužba za sramoćenje: Informacija da je Darko Pavičić osuđen za nasilje u obitelji je javni interes

Foto: HRT

OPĆINSKI kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je oslobodio Antonelu Marušić, novinarku i urednicu na portalu Voxfeminae.net, optužbe za sramoćenje koju je protiv nje pokrenuo kolumnist Večernjeg lista Darko Pavičić.

Tužbu za sramoćenje Pavičić je podnio zato što je Marušić u prosincu 2013. godine objavila detalje pravomoćne presude koju je Prekršajni sud u Samoboru protiv njega donio zbog fizičkog i psihičkog nasilja nad suprugom Tatjanom Pavičić. Marijan Bertalanič, sudac Općinskog kaznenog suda, zaključio je u obrazloženju presude da je objava ove informacije bila u javnom interesu.

"Sudac je u obrazloženju kazao da je Pavičić kao kolumnist velikog dnevnog lista javna osoba pa s obzirom na tu činjenicu novinari imaju pravo o ovako specifičnim temama objavljivati takve informacije za koje se pokazalo da su istinite", kaže za Index novinarka Marušić.

U svojoj završnoj riječi njena odvjetnica Vanja Jurić dostavila je sudu i mišljenje Hrvatskog novinarskog društva, koje je zaključilo da objavom teksta Marušić nije prekršila novinarski kodeks časti. Pavičić nije bio prisutan na ročištu na kojem je nepravomoćnom presudom izgubio tužbu protiv Marušić.

> Darko Pavičić, pobornik ideja Željke Markić, osuđen je zbog nasilja u obitelji

> Pavičićeva supruga: Davio me, bacio na pod, stolac mi skoro razbio o glavu...
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.