Profesor pod istragom: Buklijaša potjerali iz DSV-a, ali i dalje predaje na Pravnom fakultetu u Splitu

Foto: H-alter.org

DRŽAVNO sudbeno vijeće na posljednjoj je sjednici prošlog četvrtka udaljilo svog člana Borisa Buklijaša, i to zbog pravomoćnog rješenja o istrazi USKOK-a i kaznenog postupka zbog zloporabe položaja i primanja mita iz doba kada je kao dekan upravljao Pravnim fakultetom u Splitu.

Buklijaš je u posljednjih pola godine dvaput priveden, najprije na ispitivanje u Državno odvjetništvo u Splitu, a nakon par mjeseci i na ispitivanje u zagrebački USKOK. Za razliku od splitskog ispitivanja koje je završeno nakon par sati puštanjem profesora Buklijaša na slobodu, USKOK je zatražio određivanje istražnog zatvora, čemu je udovoljeno. Ispitivanje u Zagrebu obilježila je nagla slabost profesora Buklijaša, koji je u jednom trenutku pao i nezgodno udario glavom o stol.

Namještao radove, varao na putnim nalozima, kupio skupocjeni terenac...

Buklijaša terete da je namještao radove na zgradi fakulteta, varao na putnim nalozima na štetu Fakulteta, ali i Državnog sudbenog vijeća, a sporna je bila i nabavka luksuznog terenca Toyota Land Cruiser za potrebe fakulteta. U dvije godine otplaćivanja leasinga, Fakultet je platio više od 50 tisuća eura, a vozilo je na koncu završilo kod jednog od obrtnika koji su sudjelovali u radovima na obnovi zgrade splitskog "prava". 

Predaje Mladineo, zašto ne bi i Buklijaš

Unatoč tome što su ga potjerali iz DSV-a do okončanja kaznenog postupka, Buklijaš, kako čujemo, i dalje predaje splitskim studentima radno pravo. No, to i nije neko preveliko iznenađenje, jer je svoj status predavača na splitskoj Ekonomiji zadržao i bivši ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo dok se vodio kazneni postupak za kriminalnu privatizaciju Konstruktora.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.