"Prirodna Viagra" povučena iz prodaje: Umjesto Epimena u prodaju izašao gotovo identični ViaNatur

PRIRODNA pomoć potenciji, popularne kapsule Epimen koje se uzimaju kao dodatak prehrani te poboljšavaju ljubavni život i uzrokuju "supersnažnu erekciju", povučene su iz prodaje.

Sanitarna inspekcija privremeno je zabranila prodaju tog biljnog preparata zbog sumnje da sadrži nedopuštene sastojke koji nisu navedeni u deklaraciji. Kazna za ovakav "propust" iznosi čak 100.000 kuna, ali to je ništa u usporedbi s posljedicama koje bi uzimanje lijeka moglo imati na zdravlje pojedinaca.

Analize neovisnog instituta Ruđer Bošković pokazuju kako Epimen, iako se prodaje kao dodatak prehrani a ne lijek, sadrži sastojke koje sadržavaju lijekovi, a na tržištu je u prednosti jer prilikom puštanja u prodaju ne podliježe toliko strogim kriterijima. Iz Epimena odbacuju optužbe.

"Riječ je o podmetanju i cilj je naše tvrtke da se što prije napravi analiza, koja će potvrditi da je naš proizvod jedan od najboljih na tržištu i čime ćemo opovrgnuti ove optužbe konkurentskih tvrtki", rekao je za HTV Marko Bekavac, odvjetnik Epimena.

Zanimljiva je činjenica da se preko internetskih stranica Epimena više ne može naručiti istoimeni lijek, ali se reklamira novi - ViaNatur. Radi se, naime, o lijeku biljnom pripravku koji ima potpuno jednake učinke kao Epimen, također se koristi kao dodatak jelu, poboljšava potenciju i može se dobiti bez liječničkog recepta. Čak štoviše, opis pripravka potpuno je identičan onome za Epimen te se čini kako je tvrtka samo zamijenila ime Epimen u ViaNatur. Ipak, sastav je ponešto promijenjen, ali ostaje pitanje jesu li u "novom proizvodu" izostavljeni navodno opasni sastojci. Čak je i cijena Epimena i ViaNatura identična - 2 kapsule 230 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.