Pripadnici Zemunskog klana u Španjolskoj imaju imovinu u vrijednosti 100 milijuna eura

ŠPANJOLSKA policija i tužiteljstvo pronašli su tri stana u elitnom ljetovalištu Marbelli te jedan stan u Madridu, koje su pripadnici klana Luke Bojovića koristili tijekom bijega. Prema pisanju Blica, vrijednost stanova je veća od dva milijuna eura, dok neslužbeni podaci govore o tome kako je ukupna vrijednost imovine pripadnika Zemunskog klana u Španjolskoj čak 100 milijuna eura. Njenim oduzimanjem, ukupna suma od oduzete imovine stečene kriminalom uvećat će se na 400 milijuna eura, dok bi nakon financijskih istraga koje se vode iznos mogao dostići i pola milijarde eura.

"Od predstavnika španjolskog pravosuđa dobili smo podatak da kriminalci iz Srbije imaju toliko stanova i lokala u jednoj ulici da je ta ulica dobila naziv `srpska ulica`. Također, predmet oduzimanja će biti novac jer je samo u prvom pretresu kod Luke Bojovića pronađeno pola milijuna eura. Španjolskim kolegama sugerirali smo da istraže tvrtke, bankovne račune, automobile, kao i imovinu koja se vodi na treće povezane osobe", kazao je Slobodan Homen iz srpskog Ministarstva pravosuđa.

Homen je dodao kako su tri godine primjene Zakona o oduzimanju imovine stečene nezakonitim radnjama pokazale kako je oduzimanje imovine kriminalcima jedna od najefikasnijih metoda borbe protiv organiziranog kriminala. Homen ističe kako je Srbija označena kao druga država Europe i svijeta, odmah iza Italije, po efikasnosti oduzimanja imovine stečene kriminalom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.