Priča o zlostavljanoj Njemici ima etničku pozadinu? Kći uhićenog para: Lažu o nama jer smo Srbi!

SLUČAJ danas 19-godišnje djevojke Karle, rodom iz Njemačke, koju je u desetogodišnjem ropstvu u zaseoku Karavlasi držao bračni par Milenko i Slavica Marinkovi, dobiva sve veću pažnju medija, a samim time se otkriva i sve više zanimljivih i zastrašujućih detalja.

> Strava u BiH: 10 godina fizički i psihički zlostavljali, mučili i izgladnjivali zatočenu djevojčicu iz Njemačke

> Novi detalji strave u BiH: Djevojci lice rezali vrućim nožem, tjerali je da vuče kola i seksa se sa psima

Podsjetimo, Karla je konačno iz ruku svojih zlostavljača spašena prošlog tjedna, a pronađena je u teškom psihičkom i fizičkom stanju, s ožiljcima po cijelom tijelu i teška jedva četrdesetak kilograma. Bračni par Marinković je pak zadržan u jednomjesečnom pritvoru. Valja napomenuti kako je Karlu tijekom života u Karavlasima zlostavljala cijela obitelj Marinković, a o užasnim stvarima koje je pretrpjela danas su progovorili i neki mještani. Mnogi su dosad bili u strahu od osvete Marinkovića, a jedino je Sead Makalić prije nekoliko dana smogao hrabrosti i slučaj prijavio policiji.

Karlina majka priznala da ju je i ona povremeno tukla

Ekipa Bportala danas je boravila u zaseoku Karavlasi i razgovarala sa majkom nesretne djevojke, Kristinom Siger, ali i kćerkom uhapšenih Milenka i Slavojke Marinković. Ona se predstavila kao Monika Selent. Dosad se znalo kako je Karlinu majku Kristinu Milenko Marinković prije deset godina doveo u BiH, zajedno s njene četiri kćeri. Tri starije djevojke su se navodno udale za Marinkovićeve rođake, a Karla je nažalost ostala živjeti sa Slavicom i Milenkom.



Karlina majka Kristina dosad je tvrdila kako nije znala za zlostavljanja, a danas je suvereno konstatirala kako nikakvih zlostavljanja nije bilo, te da se njena kći uopće ne zove Klara, nego Bedina. Tako Kristina Siger tvrdi da je iz Njemačke pobjegla jer je njen tamošnji muž, 'pokušao da siluje Bedinu'. Udala se za Milenka Marinkovića i postala njegova druga žena. U Karavlasima je, kaže, imala "dobar život i našla mir". Međutim, priznala je da je i ona znala u Karavlasima povremeno istući Klaru, odnosno Bedinu.


"Šamarala sam je jer je išla s balijama"


Očito je zlostavljanje Klare bila "razbibriga" većina mještana, jer je i Monika, kći uhićenog bračnog para Marinković, kazala kako joj je povremeno "dijelila šamare. Pritom je i ona negirala optužbe o zlostavljanju Njemice, kazavši kako se "Marinkovići ne plaše istrage, jer nemaju što kriti". Tvrdi da je Sead Makalić preuveličao cijelu priču "jer je ljubomoran na njih i jer mu smeta što su Srbi".

"Ja sam joj branila da ide sa balijama, zato je ponekad dobila šamar. Govorila sam joj da se ne treba miješati sa drugim nacijama, već samo sa svojom", kazala je Monika za Bportal.ba. Upitana o ožiljcima, koji se prema izjavama svjedoka nalaze na tijelu mlade Njemice, Monika navodi kako kako se radi o samoozljeđivanju. "Nekada se sama udarila, nekad je pala", kaže ona.

Je li vuča zaprežnih kola zlostavljanje ili naporan seoski rad?


"Nemamo se čega plašiti. Ona je ovdje živjela lijepo. Možda je nekad dobila šamar, kao svako dijete. Ako je nešto skrivila, sigurno je bila kažnjena", kazao je Luka Marinković, Monikin muž, dodajući da je "seoski život težak i da se mora naporno raditi".

Međutim, ako je vjerovati riječima Eseda Resića, taj teški rad za Karlu je podrazumijevao i vuču zaprežnih kola umjesto konja. "Govorili su `hija, hija`, kao da tjeraju konja. Pogledam, ne vidim konja. Onda vidim da ona vozi kola, dok se oni smiju", kazao je.

Slavojka Karlu srpom pogodila u leđa jer je svinjama otimala hranu

Sead Makalić, Karlin spasitelj koji je o svemu obavijestio policiju, danas je ispričao kako je svjedočio stravičnoj sceni kada je Slavojka Marinković djevojku pogodila srpom u leđa. "Klara ili Bedina kako je oni zovu, ponijela je hranu svinjama. Vjerojatno zato što je bila gladna počela je jesti ono što je bilo u posudi. Slavojka je tada pobjesnila na nju i govorila joj da je to hrana za svinje, a ne za nju, a nakon toga je bacila srp i pogodila je u leđa", kazao je Makalić za Bportal, dodavši da priče o ozljedama Njemice lako mogu potvrditi liječnici.



Makalić je na kraju kazao i kako je, nakon što je bračni par Marinković uhićen, u nekoliko navrata dobivao prijetnje da će njegov maloljetni sin biti otet. "Zvali su me iz Austrije Milenkova braća i rekli da će platiti 50.000 eura da mi otmu dijete. Još je zvao i Dalibor iz Banja Luke da prijeti. Zovu i ostale svjedoke, prijete ili im nude novac da promijene iskaze", kaže Makalić. Iz tužiteljstva su potvrdili da će se u okviru pokrenute istrage provjeriti i ove prijave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.