Preokret za preokretom - Buriću falio jedan glas da postane gradonačelnik Belišća, Huis: Valjda je to sada to

Foto:  Arhiva

DINKO BURIĆ ipak nije postao gradonačelnikom Belišća. Nakon što je glasove za gradonačelnika cijeli dan prebrojavalo Gradsko izborno povjerenstvo, potvrdu je donijelo i Županijsko izborno povjerenstvo.

Županijsko izborno povjerenstvo odbilo je prigovor HDSSB-a i utvrdilo da je na nedjeljnim izborima pobijedio Dinko Huis.

Iako je on, prema prvom prebrojavanju, imao četiri glasa više od Burića, ponovnim pregledom listića, utvrđeno je da je pobijedio za samo jedan glas. Jutros se, podsjećamo, pojavila neslužbena informacija da je prebrojavanje Buriću donijelo pobjedu.

"Prema našim izvorima, tri prvobitno proglašena nevažeća listića, sada je Gradsko izborno povjerenstvo Belišće proglasilo važećima, ali u korist Dinka Burića. To su listići na kojima je ispred imena Dinka Burića bio zaokružen broj, a ime Dinka Huisa bilo je  prekriženo", objavio je lokalni portal Republika.eu.
 
Huis: Pobjeda je tijesna, razumijem zahtjev za ponovno prebrojavanje listića
 
"Nadam se da je to sada to, da je to konačna odluka. Trebamo krenuti raditi u Gradu Belišću", poručio je Huis.

Na pitanje kako komentira to što je pobijedio samo za jedan glas, rekao je da je znao da će biti tijesno. Dodao je da stoga razumije prigovore HDSSB-a i to što su tražili ponovno prebrojavanje glasova. Kaže da je pravo da se i sada žale Ustavnom sudu, ali on se nada da će cijela priča što prije završiti kako bi se mogao baciti na posao.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.