Prekršio uvjetnu kaznu: Uhićen tvorac filma "Nevinost muslimana"

NAKOULA BASSELEY NAKOULA, tvorac kontroverznog filma "Nevinost muslimana" uhićen je sinoć u SAD-u jer je prekršio uvjetnu kaznu.  Naime, ovaj kontroverzni režiser bio je na uvjetnoj slobodi nakon što je 2010. godine osuđen za prevare s kreditnim karticama i lažnim predstavljanjem. Bio je osuđen na 21 mjesec zatvora, a pušten je na uvjetnu slobodu sa zabranom korištenja računala i interneta.

Objavio na You Tube i prekršio uvjetnu kaznu

U trenutku kada je Nakoula objavio "trailer" za svoj kontroverzni film "Nevinost muslimana", prekršio je uvjetnu kaznu. Osim toga, Nakoula je prekršio još osam stavki uvjetne kazne a jedna od tih je i laganje službenoj osobi koja je bila zadužena za nadgledanje Nakoule dok je na uvjetnoj slobodi.

Njegov odvjetnik izjavio je za medije kako bi odlazak njegova klijenta u zatvor zapravo za njega predstavljala "smrtnu opasnost" jer se u zatvorima nalazi puno zatvorenika islamske vjeroispovijesti.

Nakoula se nakon uhićenja pojavio u sudnici Los Angelesa u kratkim hlačama i košulji, a mediji pišu da se tijekom saslušanja i cerekao.

Nemiri nakon filma

Podsjetimo kako je film "Nevinost muslimana" izazvao žestoke prosvjede diljem Bliskog istoka, Sjeverne Afrike i Šri Lanke. Američki veleposlanik Chris Stephens i još tri Amerikanca ubijeni su u konzulatu u Bengaziju. Gotovo stotinu ljudi poginulo je u prosvjedima u sedam država.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.