Predsjednik Carinskog sindikata: Ne znam o čemu govori Linić, nismo pričali o štrajku niti o objavi rata!

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

MINISTAR financija Slavko Linić gostovao je u emisiji hrvatskog radija "A sada Vlada" i poručio carinicima koji su najavili blokadu granica u turističkoj sezoni: To je rat, a ja sam u ratu opasan čovjek!

> Linić o najavi carinika da će blokirati granice: To je rat, a ja sam u ratu opasan čovjek!

"Upozorio sam čelnike Sindikata da u ratu ne stradaju generali, nego ljudi. Rekao sam ga da čuva ljude i da se ne igra s njihovim glavama jer, nažalost, mnogi će poginuti. Carinici neće blokirati granice", rekao je Linić.

Na njegovu izjavu reagirali su iz Carinskog sindikata Hrvatske:

"Na jučerašnjem sastanku predstavnika Vlade RH i sindikata jasno i glasno sam rekao što muči carinsku službu u cjelini, a što Carinski sindikat Hrvatske. Nas prvenstveno zanima gdje ćemo raditi i koje poslove obavljati od 01.07.2013. I naravno, da nam se ne smanjuje plaća.

Prvi put u životu sam razgovarao s ministrom Linićem i o ovome o čemu on priča nismo razgovarali niti je za takvo što bilo vremena na hodniku. Stojim iza svake svoje  riječi izgovorene na skupovima koordinacije sindikata državnih i javnih službi, kao i dopisa koje sam upućivao nadležnim tijelima.

O objavi rata nemam saznanja i ne znam o čemu govori ministar. Što se štrajka tiče, ni o tome nismo razgovarali, a ja mogu reći sljedeće:

- Rezultati referenduma sindikata državnih i javnih službi u vezi štrajka su javni,

- O tome hoće li biti štrajka neće odlučivati Vlada niti predsjednik  carinskog Sindikata već isključivo i jedino članovi CSH.

- Štrajk nije rat već demokratsko i ljudsko pravo radnih ljudi. Oni koji prijete pogibijom za štrajkaše trebaju znati da to nebi trebalo biti moguće u demokratskoj RH za koju sam se i osobno borio kao dragovoljac Domovinskog rata", kazao je predsjednik CSH Rino Štorić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.