Požar kod Bijelog vrha i dalje aktivan, ugašen požar kod Perkovića

DRŽAVNA uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je o stanju na požarištima u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Požar otvorenog prostora na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je dojavljen u petak i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena šuma, trava i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu. Površina još nije procijenjena, a u gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage te pripadnici DIP-a Split i DIP-a Zadar. Gašenje je u tijeku.

Požar otvorenog prostora koji je na području Dubravice, kod Nacionalnog parka Krka izbio noćas, ugašen je jutros u 8.40 sati. Požarom je zahvaćeno 7,5 ha borove šume, trave i niskog raslinja.

Požar otvorenog prostora koji je jutros u 8.10 sati buknuo na području Danila Gornjeg, kod Perkovića, lokaliziran je u 9.36 sati. Opožareno je oko šest hektara smreke, trave i niskog raslinja. Ugašen je u 12.53 sati. U gašenju je sudjelovalo 36 vatrogasaca s 14 vozila iz JVP-a Šibenik te DVD-a Šibenik, Zablaće, Brodarica-Krapanj, Perković, Grebaštica, Zaton i Primošten uz pomoć dva kanadera.

Spomenimo i da su ugašena tri požara i to na području Bitelić - Vrdovo, Prgometa i područja Šestanovac - Žeževica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.