Poslušajte monstruoznog zločinca kako najavljuje masakr u američkoj školi

Screenshot: YouTube

MONSTRUOZNI Adam Lanza, koji je 2012. godine ubio 26 osoba u osnovnoj školi Sandy Hook u američkom Newtownu, nazvao je 2011. godine jednu radijsku postaju te ostavio komentar za kojeg psiholozi smatraju da je bio najava izvršenja jednog od najstrašnijih zločina u SAD-u, piše The Telegraph.

Lanza je još 2011. godina nazvao radio "Anarhija" na kojem je u tom trenutku trajala rasprava o orangutanu Travisu koji je upucan nakon što je napao jednu ženu.

U sedmominutnoj snimci može se čuti kako Lanza pričao o svom viđenju incidenta s orangutanom te je napad usporedio s nekim drugim izljevima agresije, poput onog kad "jedan tinejdžer krene masovno pucati u ljude". Pritom zaključuje kako izljev bijesa orangutana nije previše strašan.

Ne može se u potpunosti utvrditi da je snimak na kojem je navodno Adam Lanza originalan, ali njegovi prijatelji iz škole tvrde da se radi o njemu.

"On je ustvari preko radija rekao: Slušajte, dogodit će se pucnjava, dogodit će se nasilje", rekao je klinički psiholog Jeff Gardere za CNN.

Psiholozi se slažu da je ovo bila jasna poruka mladića da se sprema na nasilje.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.