Porezna kreće s naplatom pola milijarde kuna: U kolovozu sjeda na imovinu stotini najgorih poduzetnika

NAKON što je objavila popis poreznih dužnika, Vlada u idućih mjesec dana namjerava naplatiti pola milijarde kuna.

> Na "stupu srama" i djeca: Porezni dužnici od rođenja, većini roditelji prepisali nekretnine

Do kraja kolovoza sjest će na imovinu, obiteljske kuće i vozila prvih stotinu najgorih poduzetnika. Riječ je o članovima uprava i skupština onih poduzeća za koje Porezna uprava ima jasne pokazatelje da su otvarali tvrtke samo s ciljem izvlačenja novca.

Prvi kriterij kojim se u Poreznoj upravi vode je činjenica da se radi o tvrtkama koje imaju samo jednog ili ni jednog zaposlenika. Zabilježeni su i slučajevi u kojima jedna osoba otvara do desetak tvrtki, a pritom isključivo izvlači novac iz tih tvrtki i ne podmiruje obveze prema državi. Podaci o tim tvrtkama se u Poreznoj upravi tretiraju kao tajna.

Neće ih spasiti prepisivanje imovine na članove obitelji

Dužnici će u sljedećih 30 dana biti pozvani na informativni razgovor u Poreznu upravu gdje će biti obavješteni o onome što slijedi. Također, u slučaju da su svoju osobnu imovinu prenijeli na članove obitelji ili nekog drugog, Porezna će njima slati rješenja o ovrsi.
 
Da se očekuje slanje rješenja o ovrsi za stotinu tvrtki već krajem ovog mjeseca potvrdila je za HRT i šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec koja je rekla da su nadležni uredi iz cijele zemlje dostavili popis od ukupno 600 poduzeća za koje u ovom trenutku mogu dokazati odgovornost članova uprave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.