Poremećeni ubojica iz Newtowna bio opsjednut nasilnim igrama, pucati ga naučila majka koja se spremala za smak svijeta!

Screenshot: CNN

DOK SE cijeli svijet pita što je 20-godišnjeg Adama Lanzu, poremećenog mladića koji je u Newtownu ubio 27 osoba i sebe, motiviralo na pokolj, američki mediji otkrivaju kako ni njegova 52-godišnja majka Nancy Lanza nije bila baš "najnormalnija", iako je bila draga i dobra žena.

 

Susjedi i poznanici je opisuju kao dobroćudnu i velikodušnu, ali izrazito paranoičnu ženu koja se mahnito pripremala za smak svijeta ili potpuni ekonomski kolaps tijekom kojeg će kulminirati nasilje pa se stoga ova strastvena ljubiteljica oružja za te "crne dane" odlučila i propisno pripremiti - naoružavanjem do zuba i spremanjem zaliha hrane i vode.

Te navode je potvrdila i njena šogorica Marsha Lanza koja kaže kako je Nancyjina opsjednutost oružjem zapravo bila dio priprema za ekonomski i društveni kolaps kojeg se bojala. "Pripremala se na najgore. Zadnji put kad smo je podsjetili, razgovarali smo o tome i pitala je jesmo li spremni na ono što bi se moglo dogoditi kad dođe do sloma ekonomskog sustava", kaže Marsha.

Poremećenog mladića majka naučila pucati!

Nancy Lanza imala je registrirano pet komada oružja. Tri je 20-godišnji Adam, koji je prema navodima američke policije bio autističan, odnosno imao je Aspergerov sindrom te poremećaj ličnosti i pokazivao je naznake opsesivno-kompulzivnog poremećaja, iskoristio za krvavi pokolj - Bushmaster strojnicu te dva pištolja, Glock i Sig Sauer.

Iako se još u djetinjstvu vidjelo da Adam ima psihičkih problema, roditelji za njega navodno nikad nisu zatražili prijeko potrebnu stručnu pomoć. Štoviše, majka je poticala njegovu sklonost prema nasilju. Adam je prema pisanju američkih medija bio opsjednut nasilnim video igrama, a pucati ga je, baš kao i njegova starijeg brata Ryana, naučila upravo njegova majka!

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.