Poplavljena područja: Zamjenik ministrice obilazi gradilišta u županjskoj Posavini

Ilustracija: Facebook

ZAMJENIK ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir obići će županjsku Posavinu. Obilazak je organiziran kako bi se pratila usklađenost postupanja službi na terenu s predviđenom dinamikom provođenja i završetka radova na obnovi poplavljenih zgrada, priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

U osnovnoj školi u Drenovcima zamjenik će održati drugi koordinacijski sastanak s tijelima, tvrtkama i službama koje sudjeluju u postupku obnove poplavljenih kuća. Nakon sastanka Željko Uhlir će obići nekoliko gradilišta obnove zgrada javne namjene i kuća u vlasništvu fizičkih osoba.

Zamjenik ministrice obići će osnovnu školu Antuna i Stjepana Radića, Miroslava Krleže 2 u Gunji, kako bi se uvjerio odvijaju li se radovi predviđenom dinamikom s obzirom na to da trebaju završiti do početka školske godine. Iza toga obići će i zgradu ambulante u Gunji, na kojoj su radovi obnove započeli 29. srpnja i trebaju završiti do 15. rujna.

Uhlir će posjetiti i obitelj Porčić u Posavskim Podgajcima, koja se odlučila za novčanu isplatu. Budući da je za kuću procijenjena II kategorije oštećenja vlasnik ima pravo na ukupan iznos od 70 tisuća kuna, od kojih se u prvoj isplati daje 75% iznosa odnosno 52.500 kuna a ostatak po završetku radova.

Do sada su isplaćena sredstva za 57 obiteljskih kuća I i II kategorije oštećenja, što ukupno iznosi oko 1 milijun i 200 tisuća kuna. Prikupljanje izjava vlasnika/korisnika obnove za područje Gunje započelo je u srijedu, a isplata novčanih sredstava kreće od idućeg tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.