Ponovno najstroža kazna: Damiru Vukoviću 15 godina za ubojstvo majke

Foto: Vojko Bašić/Cropix

DAMIR VUKOVIĆ, pomorac iz Splita, ponovno je nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva svoje majke Ane Vuković u stanu u Vinkovačkoj ulici početkom 2010. godine.

Vuković je već bio osuđen na identičnu, najstrožu kaznu za ubojstvo, no Vrhovni sud ukinuo je presudu suca Marka Pribisalića te postupak vratio na ponovno suđenje s naputkom da se provede djelomična rekonstrukcija kretanja optuženog kako bi se utvrdio njegov alibi.

Sutkinja Ivona Rupić osudila je Vukovića najstrože jer je zaključila da je planirao majčino ubojstvo. Alibi mu se na koncu pokazao manjkav, jer tri svjedoka nisu mogla potvrditi da su ga vidjeli na Brdima kako pije pivo u vrijeme kada je u stanu u Vinkovačkoj ubijena njegova majka.

"Lako vam je tako suditi kada ne vjerujete mom svjedoku", poručio je sutkinji dok su ga odvodili iz sudnice.

Ana Vuković ubijena je hicima u prsa. Ostavljena je u kupaonici, tijelo je pronađeno naknadno. Nakon par dana policija je privela njegonog sina Damira, inače, dobrostojećeg pomorca. U kupaonici je nađen otisak njegovog dlana, a na jakni trokomponentne čestice koje potječu od ispaljivanja iz vatrenog oružja.

Branio se da sa ubojstvom nema nikakve veze, da su čestice na jakni ostale sa sprovoda jednom branitelju, dok je otisak pokušao objasniti pridržavanjem o zid tijekom vršenja nužde, što je karakteristika za ljude koji se bave pozivom kao optuženi, nastojao je uvjeriti branitelj Željko Lubina. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.