Policajcima koji su primali mito i predsjedniku Ceha bjelovarskih autoprijevoznika mjesec dana istražnog zatvora

POLICIJSKI službenici osumnjičeni za primanje mita i odavanje informacija autoprijevoznicima o planiranim policijskim akcijama, uhićeni u sklopu velike akcije Uskoka i policije, kao i predsjednik Ceha autoprijevoznika županijske obrtničke komore u Bjelovaru Milenko Radošević, provest će mjesec dana u istražnom zatvoru.

Podsjetimo, pod istragom se nalazi 37 osoba. Policajce se tereti za primanje mita i zloporabu položaja i ovlasti, a autoprijevoznike za davanje mita i poticanje na zloporabu položaja i ovlasti. Policajci su autoprijevoznike pravovremeno obavještavali o policijskim akcijama kontrole kamiona.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda  za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, te u suradnji sa Policijskim upravama bjelovarsko-bilogorskom, koprivničko-križevačkom, virovitičko-podravskom, požeško-slavonskom i međimurskom  provode kriminalistička istraživanja nad 11 policijskih službenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijske uprave koprivničko-križevačke, poradi osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti i više  kaznenih djela primanja mita te nad 26 osoba vlasnika trgovačkih društava i obrta koji se bave autoprijevozničkom djelatnošću s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih županija, zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela davanja mita i zbog više kaznenih djela Poticanja na počinjenje kaznenog djela Zloporabe položaja i ovlasti", izvijestili su jučer iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.