Pohotni profesor iz Makarske pritvoren, tvrdi da je nevin: "Učenik je dobrovoljno pristao na seks"

Foto: Makarska kronika

R. M., PROFESOR ekonomskih predmeta u makarskoj gimnaziji Fra Andrije Kačića Miošića, suspendiran je jutros nakon što je stigla vijest da je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu za seksualno iskorištavanje učenika, kojeg je natjerao na oralni seks kako bi ispravio negativnu ocjenu.

Sudac Lozina odbio jamčevinu od 30 tisuća eura

U popodnevnim satima priveden je sucu istrage Slavku Lozini koji mu je odredio istražni zatvor da ne utječe na svjedoke. Neposrednih svjedoka nema, nego se radi o djelatnicima škole koji imaju nekakva saznanja o kaznenom djelu.

Osumnjičeni profesor nudio je, kako doznajemo, 30 tisuća eura jamčevine, ali to sudac Lozina nije prihvatio.

Inače, priznaje da je bilo seksa, ali tvrdi da je odnos bio bez prisile, na dobrovoljnoj osnovi.

Policija diskretno obavila posao

"U školi je danas sve u najboljem redu. Zadnji je dan nastave. Inzistirao sam da policija diskretno obavi posao, što se i dogodilo. Kolega je uhićen jučer kada je došao na posao pred školom, a policajci su bili u civilu. Danas smo zbog kaznene prijave suspendirali kolegu do daljnjeg", potvrdio je Indexu ravnatelj makarske gimnazije Slavko Gudelj.

Zlostavljani učenik povjerio se školskoj psihologinji

Afera je pukla početkom tjedna. Zlostavljani učenik ispričao je školskoj psihologinji što mu se dogodilo lani s pohotnim profesorom. Kako smo jučer pisali, na oralni seks natjeran je više puta, jer profesor nije održao obećanje i ispravio mu ocjenu, kako je obećao. Lascivne scene su snimljene mobitelom, a slike je vidjela i psihologinja.

"Ja to nisam mogao gledati, ali mi je kolegica potvrdila što je na tim fotografijama. Odmah smo slučaj prijavili policiji, koja je razgovarala s roditeljima, a onda su idućeg dana došli po kolegu", kaže ravnatelj Gudelj. 

Učenik izgubio mobitel s lascivnim snimkama

Seksualno iskorištavanje događalo se lani, kada je žrtva bila u trećem razredu. Čini se kako su "vruće fotografije" iscurile u javnost, jer je učenik svoj mobitel izgubio.

U svakom slučaju, trebalo mu je godinu dana da konačno prijavi profesora. Zlostavljanje navodno nije ostavilo neke posljedice na njegovo ponašanje. Ako se što dogodi, ravnatelj Gudelj kaže da je škola spremna pomoći koliko god može.

Je li mogao naučiti?

Ostaje i pitanje, zar učenik nije mogao naučiti umjesto da pristane na seksualnu ucjenu?

"Pa naravno da je mogao, no ja ne bih ulazio u neke prosudbe pošto je to predmet istrage, a ni meni svi detalji nisu poznati", kazao nam je ravnatelj Gudelj, koji je i sam predavao zlostvljanom učeniku, za kojeg kaže da je dosta zaigran i da nije od nekog učenja. 

Osumnjičeni profesor stari je momak koji je živi s roditeljima

Što je sa osumnjičenim profesorom?

"Kolega je tu kod nas već 15 godina. U pedesetim je godinama života, živi u Mimicama s roditeljima. Nije oženjen, nema djecu. Ugodan, komunikativan, markantna pojava. Sad se svašta priča, no ja vam mogu kao ravnatelj reći da nisam imao nikakvih spoznaja o nekakvom protupravnom ponašanju, jer normalno da bih odmah reagirao u takvom slučaju", kaže Gudelj.

Profesor pedofil kućni prijatelj roditelja žrtve

Posebno je možda neugodno u cijelom seksualnom skandalu koji potresa Makarsku što je osumnjičeni profesor bio kućni prijatelj obitelji zlostavljanog učenika. Kako doznajemo, roditelji učenika s njim se druže posljednjih pet godina i osumnjičeni je nekoliko puta dolazio u njihovu kuću.


 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.