Pobrkao tekst prisege: Slovenski ministar morat će ponovno prisegnuti

Screenshot: YouTube

SLOVENSKI ministar financija Dušan Mramor morat će pred parlamentom još jednom prisegnuti da će poštovati ustavni poredak, jer se kod davanja svečane prisege prilikom inauguracije vlade zabunio, skrativši tekst prisege za tri riječi, objavili su dužnosnici u subotu.

Oporba je primjetila grešku ministra i o tome obavijestila vodstvo parlamenta uz priloženi video-snimak Mramorove prisege, tražeći da se ceremonija ponovi kako bi se pokazalo poštivanje ustava.

Nova prisega u utorak

Predsjednik parlamenta Milan Brglez izjavio je da se s time slaže, pa će Mramor ponovno prisegnuti u utorak tijekom redovnog parlamentarnog zasjedanja.

No, Mramorove ministarske ovlasti bez obzira na taj protokolarni zaplet nisu upitne, upozorio je Brglez.

Svi slovenski ministri nakon što ih potvrdi parlament moraju pročitati izjavu u kojoj se navodi da će poštovati ustavni poredak, ravnati se prema svojoj savjesti i svim svojim snagama djelovati za dobrobit Slovenije.

"Pojeo" tri riječi

No, Mramor se zabunio i tekst prisege skratio za tri riječi. Opozicija tvrdi da bi se zbog toga kraćenja moglo razumjeti kako ministar financija, jedan od najvažnijih ljudi u vladi, zapravo kaže da će ustav tumačiti po svojoj savjesti, a ne onako kako je ustav napisan.

Mramor se već ispričao zbog nehotične pogreške, rekavši da je spreman davanje svečane prisege ponoviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.