Pismo Vladi: "Tko će objasniti mom djetetu da je važnije da vi imate grijana sjedala u skupocjenoj limuzini nego da ono živi sa svojim ocem?"



FACEBOOK stranice Vlade zatrpane su s pitanjima i komentarima kako preživjeti. Pismo jedne mlade visoko obrazovane žene koja će kroz par mjeseci ostati bez posla i ne zna kako će prehraniti svoju obitelj dirnulo nas je. Prenosimo ga u cijelosti:

"Draga" Vlado!

Javljam Vam se da se informiram o načinu na koji bi moje dijete i ja trebali preživljavati nadalje?

Naime, 31.01. mi ističe Ugovor o radu na određeno vrijeme u firmi u kojoj sam zamjena za djelatnicu na porodiljnom. Živim u podstanarskom stanu kojeg masno plaćam. Svoj stan ne možemo kupiti jer je mizerna plaća mog muža jedva dovoljna da plati već postojeći kredit i to malo goriva koje nam je neophodno (jer normalna upotreba auta ne dolazi u obzir s obzirom da ste dozvolili da se po narodu odere i sa cijenom goriva između ostalog).

Moja plaća trenutno pokriva krov nad glavom, hranu koju smo reducirali na minimum, tu sramotu od režija koju plaćamo, kao da se grijemo i kupamo suhim zlatom, te vrtić. Ja ne mogu dobiti nikakav kredit niti u jednoj banci jer nemam stalni posao.

Dosad sam radila tri posla, sva tri zamjena za porodiljni. Imam visoku stručnu spremu i sada već dosta prikupljenog iskustva. No međutim, to mi u ovoj državi ne vrijedi ništa. Oglasa za posao u mojoj struci i županiji nema NITI JEDNOG.


Prijavljivala sam se i za radna mjesta izvan struke i spreme ali su me glatko odbrusili svaki put. Na jednom razgovoru za posao koji sam imala u 3 mjeseca upitana sam da li imam dijete. Imam. Odmah su mi se zahvalili i ispratili me. Ne treba njima neko balavo derište koje bi se usudilo još i razboljeti.

Znači, za 4 mjeseca ću ostati bez krova nad glavom, bez mogućnosti da prehranim svoje dijete i bez nade da će me itko zaposliti u gradu u kojem trenutno živim, u kojem, jer ću za 4 mjeseca morati pokupiti stvari i vratiti se u rodni grad iz kojeg sam otišla, živjeti na grbi svog oca, koji jedva ima za sebe, jer ni tada kao ni sada tamo nema posla za nikoga osim onih podobnih i masnijeg džepa.

Muž naravno, će ostati u Varaždinu jer kakav-takav on bar ima stalni posao kojim se barem osigura da ne ode u nedozvoljeni minus.

I tako, pitam ja Vas, gdje ću ja raditi i osigurati svojoj obitelji egzistenciju? Kako da uopće zadržim svoju obitelj na okupu? Kako si uopće dozvoljavate da progovorite o natalitetu i demografskoj politici? Naravno da ne moram ni napominjati da drugo dijete sigurno neću roditi jer nemam čime nahraniti niti ovo. Hoće li netko od Vas doći da mom djetetu objasnite zašto je važnije da Vi imate grijana sjedala u skupocjenoj limuzini nego da ono živi sa svojim ocem?

Zapravo, nemojte odgovarati na ovo. Samo ću se naživcirati a danas moram biti koncentrirana da mogu precizno raspodijeliti plaću da imam gdje živjeti i što jesti i da mi ostane za Čunga lunge.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.