Pilot malezijskog zrakoplova glavni osumnjičeni za njegov nestanak

Screenshot: YouTube

KAPETAN malezijskog zrakoplova koji je misteriozno nestao 8. ožujka tijekom leta između Kuala Lumpura i Pekinga, 53-godišnji Zaharie Ahmad Shah, proglašen je glavnim osumnjičenim za nestanak aviona.

Malezijske vlasti otkrile su da za razliku od ostalih članova svoje posade, ovaj oženjeni otac troje djece nije napravio nikakve buduće poslovne ili socijalne planove, piše Daily Express.

Policija je uz to ranije otkrila da je Shah imao simulator letenja na kojem je vježbao let iznad Indijskog oceana i slijetanje na otok.

Vlasti ne isključuju mogućnost da je uzrok nestanka zrakoplova bio mehanički kvar, ali i terorizam.

Ukoliko je Boeing 777 nestao pod utjecajem ljudskog djelovanja, istražitelji sumnjaju da je najvjerojatnije Shah krivac.

Pilot, čiji je simulator letenja izbrisan iz njegovog računala, također je kreirao avijacijske snimke i objavljivao ih na internetu. Još uvijek se sa sigurnošću ne može reći što ili tko je uzrokovao nestanak, ali policija sagledava sve moguće opcije.

Policija također navodi da postoje tračevi kako je Shah imao bračne probleme, što je njegova obitelj negirala.

Njegovi prijatelji i obitelj odbacuju optužbe protiv Shaha i tvrde da će istina izaći na vidjelo kada se pronađe crna kutija.

I Shahova kćerka Aishah prozvala je sva izvješća o mogućoj krivici svog oca lažima. Glasnogovornik malezijske policije potvrdio je medijima da je istraga o nestanku MH370 i dalje u tijeku.

Tjedan dan nakon nestanka malezijskog zrakoplova, premijer Najib Razak rekao je da nestanak aviona s rada ukazuje na namjernu akciju.

"S velikom sigurnošću možemo reći da je komunikacija zrakoplova namjerno deaktivirana", rekao je tada Razak. 24 ožujka objavio je da je avion pao u južni dio Indijskog oceana te da najvjerojatnije nema preživjelih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.