Pijan u autu vozio 10 osoba i sudario se s policijom kod Kuršanca: U nesreći ozlijeđeno četvero djece!

SINOĆ oko 22.10 sati na kolniku lokalne ceste između mjesta Strahoninec (Poleve) i Kuršanec, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 37-godišnjak iz Kuršanca, pod utjecajem alkohola u količini od 2,22 promila, nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je vozilom prešao na lijevu stranu i udario u službeni osobni automobil Policijske uprave međimurske, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnji policijski službenik, a koji je u izbjegavanju udara sa vozilom sišao izvan kolnika.

Nakon udara službeno vozilo se prevrnulo. U osobnom automobilu s kojim je upravljao 37-godišnjak, uz vozača nalazilo se još čak 10 putnika, od čega 5 djece i 5 odraslih osoba. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je jedno dijete teško ozlijeđeno, a troje djece i dvojica muškaraca lakše. Nakon pružene liječničke pomoći četiri putnika zadržana su na daljnjem liječenju.

U službenom vozilu dvojica policijski službenika lakše su ozlijeđeni pa su nakon liječničke pomoći pušteni kući. Vozaču osobnog automobila vađena je krv i urin poradi utvrđivanja točnog stupnja alkoholiziranosti. Iz mjera predostrožnosti oduzeta mu je vozačka dozvola, a uz to je zadržan do otrežnjenja.

Protiv 37-godišnjeg vozača podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.