Petri Sanader troškove za put iz SAD-a platit će hrvatski građani, a nije objasnila otkud joj na računu 672 tisuće kuna!?

Foto: Hina

PUT Petre Sanader iz New Yorka do Zagreba najvjerojatnije će platiti Županijski sud u Zagrebu, a budući da se rad suda financira iz proračuna, znači da će se on platiti novcem hrvatskih građana koji pune državnu blagajnu.

Naime, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje u slučaju Fimi medija koji se vodi protiv bivšeg premijera Ive Sanadera pa su trebale svjedočiti njegove kćeri Petra i Bruna Sanader.

One su na sud došle, ali su se iskoristile zakonsku blagodat da ne moraju svjedočiti protiv člana uže obitelji i na sudu provele svega par minuta.

Kako doznajemo od glasnogovornika Županijskog suda, Krešimira Devčića, Petra Sanader je i formalno zatražila od Županijskog suda da joj plati troškove dolaska u Zagreb, unatoč tome što nije svjedočila pa sud od nje nije imao nikakve koristi.

Sud još nije formalno odlučio

"Nismo još odlučili hoćemo li joj platiti dolazak na sud. Mora nam prvo dostaviti dokumente koji dokazuju da ima boravište u SAD-u te avionsku kartu kao i sve troškove koje je imala da dođe na sud. Ukoliko to dostavi sud će joj morati nadoknaditi sve troškove", rekao je Krešimir Devčić za Index.

Budući da Petra Sanader od 2008. godine boravi u New Yorku gdje gradi glumačku karijeru, očigledno je kako će joj troškovi puta biti isplaćeni.

Ona se zajedno sa sestrom Brunom trebala očitovati o njihovim računima koji su im tijekom postupka blokirani, međutim odbijanjem svjedočenja nisu razjasnile otkuda im toliki novci na računima.

Petra Sanader na računu ima 672 tisuće kuna, a Bruna 271 tisuću kuna

Petri Sanader na tri računa u Privrednoj, Zagrebačkoj i Raiffeisen banci blokirano je oko 58.000 eura, tisuću franaka i 39.600 dolara, preračunato u kune to iznosi oko 672 tisuće kuna.

Njezina mlađa sestra Bruna, liječnica koja radi u KBC Sestre milosrdnice u istim bankama ima dosta manje novaca od sestre pa ukupno ima nešto više od 34.000 eura, tisuću franaka i 925 dolara, što je oko 271 tisuće kuna.

Sanaderova obrana na sudu je kazala da su Bruni Sanader blokirana i dva računa otvorena nakon pokretanja kaznenog postupka te je zatražila da se utvrdi o čemu je riječ.

"Što se tiče novog računa Sud ih je blokirao na zahtjev USKOK-a, međutim račun na kojeg će Bruna Sanader primati samo plaću, onda se taj račun može odblokirati, no prvo se mora provjeriti zakonitost primanja", objasnio je Devčić.

Inače, USKOK je predložio da se Ivi Sanaderu te njegovoj užoj i široj obitelji oduzme imovina za koju ne mogu dokazati da su je zakonito stekli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.