Paul Krugman dolazi u Hrvatsku naučiti naše "elite" kako savladati recesiju

PAUL Krugman dolazi u Hrvatsku! Medijski najistaknutiji ekonomist sudjelovat će na drugom Adris Business Forumu, koji će se održati u Rovinju 5. listopada, gdje će hrvatskoj poslovnoj i političkoj eliti te najširoj javnosti o tome kako uspješno svladati posljedice recesije u globalnoj ekonomiji. Glavna tema konferencije je "Pet godina poslije - europske nade u svjetlu krizne stvarnosti".

U Hrvatsku Krugman dolazi nedugo nakon objave „Manifesta za ekonomski zdrav razum“, kojim je, zajedno s britanskim kolegom Richardom Layardom, pozvao na širu primjenu poticajne fiskalne politike radi smanjenja nezaposlenosti i jačanja gospodarskog rasta. Manifest je dosad potpisalo više od 9000 ljudi, uključujući i veliki broj uglednih ekonomista.
 
Nobelovu nagradu za ekonomiju Paul Krugman dobio je 2008. godine, trenutno je profesor na sveučilištu Princeton, a široj javnosti je najpoznatiji kao autor vrlo utjecajnih kolumni u vodećem američkom dnevnom listu The New York Times. Otvoren, često i oštar u iznošenju svojih stajališta, Krugman je strastven i rječit govornik, beskompromisan kritičar ekonomske politike stroge štednje.

Krugmana između ostalog prate nadimci "pučki tribun američke ljevice", "Michael Moore mislećih ljudi" i "Mick Jagger političke ekonomije", stoji u priopćenju Adrisa. Autor je dvadesetak knjiga, a zadnja od njih "Okončajte ovu depresiju odmah!" je poziv na akciju. Krugman poručuje kako je brzi i snažni izlazak iz ove recesije nadohvat ruke, samo kad bi naši lideri imali "intelektualne jasnoće i političke volje" okončati ovu depres­iju odmah.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.