Papa pozvao međunarodnu zajednicu na djelovanje nakon stradanja emigranata

Foto: Hina

PAPA Franjo pozvao je u subotu međunarodnu zajednicu da reagira i djeluje nakon još jednog tragičnog događaja, smrtnog stradavanja brojnih emigranata iz zemalja sjeverne Afrike u nastojanju da stignu do obala Europe i boljeg života.

"Želio bih izraziti zahvalnost Talijanima koji su prihvatili brojne emigrante u potrazi za utočištem, po cijenu vlastita života", rekao je papa tijekom prvog službenog susreta s novim talijanskim predsjednikom Sergiom Mattarellom.

Papa je poziv uputio tjedan dana nakon što se u Sredozemlju utopilo oko 400 osoba. Pripadnici talijanske obalne straže kažu da se u posljednjih šest dana na talijanskim obalama iskrcalo više od 11.000 osoba te da ih još stiže.

Posljednja grupa od oko 450 izbjeglica, među kojima je bilo i oko 50 djece, dvoje novorođenčadi i dvije trudnice stigla je u subotu ujutro u Messinu nakon što su ih spasili pripadnici talijanske mornarice.

"Očigledno je da razmjeri ovog fenomena zahtijevaju veću angažiranost. Ne smijemo se umoriti u svojim nastojanjima da na ovo pitanje pronađemo globalniji odgovor na europskoj i međunarodnoj razini", kazao je Papa tijekom susreta s Mattarellom, koji je ponovio apel Rima za snažnijom potporom europskih partnera u suočavanju s ovom humanitarnom krizom.

Od početka godine na potezu između Libije i Italije život je izgubilo 900 emigranata u nastojanju da stignu do talijanske obale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.