Pala i druga presuda: Damir Vuković na slobodi, ponovno će mu suditi za ubojstvo majke!

Foto: Vojko Bašić/Cropix

DAMIR VUKOVIĆ, pomorac iz Splita, već dvaput nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva majke Ane, danas je nakon tri i pol godina pritvora pušten na slobodu! Branitelj Željko Lubina uspio je, naime, po drugi put srušiti presudu splitskog Županijskog suda, a kako je Vuković maksimalno mogao biti iza rešetaka još manje od mjesec dana, ukinut mu je pritvor. Na treće suđenje dolazit će sa slobode, a ne više iz pritvora splitskog zatvora na Bilicama. 

Dva vijeća osudila pomorca na najstrožu moguću kaznu

Vukovića su dva sudska vijeća osudili na najstrožu kaznu zbog ubojstva majke Ane. Sudac Marko Pribisalić, predsjedavajući prvog vijeća, sve je iznenadio izrekavši najstrožu kaznu. Dotad se bavio građanskim pravom, a ovo mu je bio jedan od prvih i najvećih kaznenih predmeta. Nema sumnje da je pomoglo iskustvo člana Vijeća, iskusnog kaznenog suca Zorana Kećića, poznatog po strogosti, ali presuda ipak nije prošla.

Zatvoreni krug indicija

Zatvoreni krug indicija kojeg je sklopio Pribisalić u presudi nije izdržao žalbu branitelja Lubine. Vrhovni sud vratio je predmet pred drugo sudsko vijeće s nalogom da se obave rekonstrukcije na Lovrincu i potezu od Osječke do Vinkovačke ulice, gdje se nalazi stan Anine rođakinje u kojem je ubijena hicima iz vatrenog oružja.

Sutkinja Ivona Rupić sve je obavila kako je naloženo i došla do istog zaključka kao i Pribisalić. Alibi je manjkav, optuženog su ukopali otisak dlana na mjestu zločina u kupaonici te trokomponentne čestice od ispaljivanja iz vatrenog oružja.

Ne zna se još zbog čega je i druga presuda pala, ali nema sumnje da je Lubina uspio dovesti u pitanje zaključke suda i zatvoreni krug indicija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.