Pakistanski ministar: Plaćam iz svog džepa 100 tisuća dolara onome tko smakne filmaše

U NEMIRIMA koji su izbili u Pakistanu zbog filma "Nevinost muslimana", smrtno je stradalo najmanje 20 ljudi a više je stotina ranjeno. Strane agencije javljaju kako su nemiri u toj zemlji sve krvaviji, a dodatno "ulje na vatru" rrasplamsalihsukoba svakako je odluke pakistanske vlade da ponudi 100.000 dolara onome tko ubije producenta filma.

"Ako treba, ja ću osobno dati novac iz svog džepa samo da ga se ubije", poručio je ministar željeznica Ghulam Ahmad Bilour. Štoviše pojedini ministri javno pozivaju pripadnike Al-Qaide da "odu i ubiju filmaše". Smirivanju nasilja ne pomaže ni činjenica da su američke vlasti platile reklamu koja se ide na pakistanskoj državnoj televiziji u kojoj američki predsjednik Barrack Obama osuđuje film.

Kako javlja BBC najkrvaviji i najmasovniji prosvjedi zabilježeni su u Karachiju i Peshawaru. Osim Pakistana prosvjeduje se i u ostalim zemljama prije svega u Aziji i Africi, ali i u srcu Europe u njemačkom Dortmundu. Ondje se okupilo oko tisuću pripadnika islamske vjere koji su prosvjedovali protiv filma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.