Otvoreno pismo Vijeća učenika Grada Zagreba: Mi smo za javnu raspravu o zdravstvenom odgoju!

Foto: Sandra Šimunović/Cropix

VIJEĆE učenika Grada Zagreba poslalo je otvoreno pismo koje potpisuje predsjednik Vijeća Pavao Škoko Gavranović, u kojemu iznose svoj stav oko zdravstvenog odgoja:

"Otvoreno pismo Vijeća učenika Grada Zagreba.

Sukladno provedenoj anketi Vijeća učenika Grada Zagreba i odluci Ustavnog suda Republike Hrvatske smatramo da se rješenje pitanja o sadržaju kurikuluma zdravstvenog odgoja može jedino riješiti putem javne rasprave u kojoj bi ravnopravno sudjelovali predstavnici Vijeća učenika, Vijeća roditelja i Nastavničkih vijeća u školama, kao i priznati stručnjaci (psiholozi, pedagozi) te predstavnici nacionalnih institucija zaduženi za odgojna i obrazovna pitanja hrvatskog školstva (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja).

Javna rasprava treba obuhvaćati predavanja o ciljevima i načinu provođenja zdravstvenog odgoja te okrugle stolove i tribine s pozivom upućenim članovima/zaposlenicima gore navedenih tijela i institucija.

Predlažemo da se početak javne rasprave zakaže za početak iduće školske godine 2013./2014. s ciljem da se prethodno provede vrednovanje i procjena dosad provođenog programa. U dobroj vjeri Vam upućujemo ovo pismo te se nadamo skoroj objavi njegovoga sadržaja na vašim glasilima i pomoći pri približavanju teme zdravstvenog odgoja široj javnosti. "

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.