Otac ubojice iz Nantesa i službeno tužio vrh francuske policije zbog smaknuća sina

OTAC Mohameda Meraha, islamista kojega su smaknuli francuski specijalci nakon što je ubio sedmero ljudi, je i službeno podnio tužbu zbog smrti svoga sina.

Odvjetnica Mohameda Benalela Meraha, koji živi u Alžiru, je kazala da su tužili "one iz vrha policije koji su naredili ubojstvo". Ubojica je smaknut nakon 32-satne opsade njegova stana. Priznao je ubojstvo sedam ljudi, uključujući i židovsku djecu, u napadu koji je šokirao Francusku. Mohamed Benalel Merah je nedugo nakon smrti sina 22. ožujka kazao da namjerava podići tužbu protiv francuske vlade.

"400 teško naoružanih na njega samog u stanu"


Francuska odvjetnica Isabelle Coutant-Peyre, koja pomaže alžirskom odvjetniku Zahiji Mokhtariju, je danas u Parizu podnijela tužbu. 23-godišnji Merah je u svojoj seriji napada koju je snimio kamerom ubio tri vojnika, troje djece i učitelja. Mediji su ga nazvali "ubojicom sa skuterom" zbog prijevoznog sredstva koje je koristio u napadima u Toulouseu i obližnjem gradu Montaubanu.

"Imali smo 300 do 400 teško naoružanih ljudi i muškarca koji je sam bio u stanu. Samo ta činjenica je dovoljna kako bi se postavila pitanja", kazala je Coutant-Peyre. Otac je u ožujku kazao da su vlasti namjerno ubile njegova sina, jer bi njegovo uhićenje izazvalo nezadovoljstvo u Parizu. "Da sam otac takvom čudovištu, zašutio bih od srama", kazao je tadašnji francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.