Otac koji je usmrtio teško bolesnu kćer: Imam rak i ne želim se liječiti, želim patiti poput nje

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

JOSO GREGURIĆ, koji je ponovno na sudu zbog optužbe da je ubio svoju 23-godišnju kćer Marijanu, zgrozio je sve prisutne svojom izjavom u sudnici.

Podsjetimo, u listopadu 2012. godine, 23-godišnju Marijanu tijekom noći u stanu u Ulici kneza Branimira ubio je njen 56-godišnji otac Josip. Dao joj je tablete i zarezao ruku, nakon čega je na isti način pokušao ubiti i sebe.

S njima u stanu živjeli su još majka Marija i sin Stjepan. Pretpostavlja se da je netko od njih dvoje pronašao oca i kćer, te je pozvana Hitna pomoć.

Obitelj je sumnjala na liječničku pogrešku

Marijana je bila teško bolesna i nepokretna, što je i njoj i njenom ocu teško padalo. 23-godišnja Marijana, naglo je oboljela četiri godine ranije. Nakon što se žalila na učestale glavobolje, upućena je na liječenje u Zagreb. Otkriveno je da ima tumor. No, nakon operacije ostala je sasvim nepokretna i većinu vremena je bila u bolovima.

Liječnička pogreška u ovom slučaju nikada nije bila dokazana, iako je obitelj sumnjala da se dogodilo upravo to. Susjedi pričaju kako je Marijana bila iznimno lijepa te se bavila manekenstvom prije nego što je ostala nepokretna. Otac Josip bio je branitelj, a nikada se, tvrde susjedi, nije oporavio od šoka kada je Marijanu zadesila bolest.

Joso Gregurić je osuđen na dvije godine zatvora zbog ubojstva teško bolesne i nepokretne kćeri s tim da je godinu dana trebao provesti u zatvoru, a jednu na uvjetnoj slobodi. No, Vrhovni sud je postupak vratio na početak.

Danas na ročištu, na novom suđenju, Gregurić je kazao kako želi patiti i umrijeti onako kako je patila i umrla njegova kćer. Rekao da je boluje od tumora na mjehuru te da se ne liječi već mjesecima i želi da se bolest proširi i na druge organe

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.