Ostojića sramote napisi o njegovom bivšem poslodavcu Ninoslavu Paviću pa je tužio Index

Foto:FAH

"DOŠLO je tu do konstruiranja činjenica i navođenja neistina te sam ja doveden u vezu s određenim grupacijama vezano za tvrtku Kamensko, a što je u suprotnosti s mojom pozicijom ministra MUP-a vezano za kriminalistička istraživanja. Konstrukcija se sastojala u tome da je navodno Vlada najavila odustanak od istrage u slučaju Kamensko, što prije svega nije u ingerenciji kako Vlade tako ni mene kao ministra", stoji u tužbi ministra policije Ranka Ostojića protiv Indexa kojeg je posebno pogodilo, uvrijedilo i osramotilo da ga je Index često dovodio u vezu s njegovim bivšim poslodavcem Ninoslavom Pavićem. Ostojića je i povrijedilo što su mediji pisali istinu o tome da je u vrijeme dok je bio ministar živio u stanu čiji je vlasnik tvrtka Com.com u vlasništvu Ninoslava Pavića pa je odlučio tužiti.

"Ne pijem tablete za smirenje"

Ostojić tvrdi da je bilo više članaka na Indexu koji su sugerirali da ne radi ništa u istragama za Kamensko i Slobodnu Dalmaciju te da je duboko povrijeđen da se njegov rad kao ministra policije veže uz veze s Pavićem.


"Ne pijem tablete za smirenje i ne trpim promjene u duševnom zdravlju jer sam na takve stvari navikao", rekao je Ostojić na sudu oodgovarajućina pitanje što znači da je "duboko povrijeđen" takvim pisanjem. Ostojić na sudu nije znao ni reći za koji iznos tuži Index već je sucu odgovorio da on to pita njegova punomoćnika!? Ministar policije nije znao ni u čemu se sastoji njegov zahtjev za naknadu štete.


Svjedočenje Ranka Ostojića

"To vam je sigurno navedeno u tužbi", odgovorio je Ostojić koji tvrdi da ga novinari Indexa nikada nisu kontaktirali kada se pisalo o slučaju Slobodne Dalmacije i Kamenskog.

"Ostojić ne postupa u javnom interesu!"

Kao svjedok na sudu se pojavio sada već bivši novinar Indexa Gordan Malić.

"Poznavao sam od prije tužitelja i s njim sam bio u korektnim, pa i prijateljskim odnosima , no tužitelju sam zamjerao neprofesionalnost jer da je kao ministar nastavio služiti Ninoslavu Paviću što sam mu i kazao i u neposrednom razgovoru telefonom i kroz SMS poruke", rekao je Malić dodajući da svi podaci objavljeni u vezi afere Kamensko su javno dostupni i nikada nisu demantirani.

"Ostojić ne postupa kao ministar MUP-a, on bi trebao postupati u javnom interesu. To znači u najmanju ruku da ne bi trebao živjeti u stanu tvrtke inducirane u cijeli slučaj", rekao je Malić oodgovarajućina pitanje tužitelja kakve veze ima Ostojić s aferom Kamensko. Isto tako Malić je naglasio kako je istraga za Kamensko išla naprijed no jedino se nazadovalo u dijelu istrage koji se doticao Pavića. 

Svjedočenje Gordana Malića

Ilko Ćimić, novinar Indexa, također je bio svjedok na sudu a kao dokaz je priložio novinarske upite koji su odaslani na adrese Ministra policije i DORH-a, a vezane za slučajeve Slobodna Dalmacija i Kamensko.

Iz predane dokumentacije razvidno je da ne stoji Ostojićeva tvrdnja kako ga novinari nisu nikada kontaktirali kada su pisali novinske članke.

Ostojić i Vlada od 2012. pogrešno tvrde da je istraga za Kamensko okončana

Predan je i odgovor iz Ureda Predsjednika Vlade od 10. listopada 2012. godine u kojem stoji da je Vlada obaviještena "da je istraga oko Kamenskog okončana" početkom te godine. Obmanu Vlade demantirao je DORH u novinarskom upitu Indexu u kojem stoji da istraga i dalje traje. Također Ćimić je naglasio kako Ostojić i dalje ponavlja istu neistinitu tvrdnju te je predložio da sud sasluša izjavu ministra Ostojića s gostovanja u emisiji Nedjeljom u dva koja je bila u lipnju ove godine u kojoj je rekao da je afere Kamensko gotova i da "nema ništa", odgovarajući na upit voditelja Aleksandra Stanković dokle je stigla istraga za Kamensko u vezi Ninoslava Pavića.

"Prilažem odgovor DORH-a od 16 lipnja ove godine, dva tjedna nakon gostovanja ministra Ostojića u kojem stoji da izvidi u slučaju Kamensko i dalje traju te da kaznena prijava i dalje nije odbačena", rekao je Ćimić. Naglasimo na kraju kako afera Kamensko i dalje nije završena a istraga ulazi već u četvrtu godinu. Također i slučaj Slobodne Dalmacije nije okončan, a prijava datira još iz 2009. godine.

Suđenje se nastavlja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.