Ostojić o aferi sa zemljištem u Balama: Kupnju zemljišta i podjelu realizirale su supruga i šogorica, a ne ja!

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

MINISTAR turizma Veljko Ostojić progovorio je danas u Berlinu pred novinarima o aferi sa zemljištem u Balama koje mu se stavlja na teret. Ostojić je još jednom demantirao bilo kakvu povezanost s prodajom zemljišta te odbacio bilo kakvu mogućnost da je na to uopće mogao utjecati.

Ostojić tvrdi da nije sudjelovao u podjeli novca, već su kupnju zemljišta i podjelu realizirale njegova supruga i šogorica, donosi RTL.

Ostojić isto tako sugerira da je riječ o podmetanju te se nada da će se ta priča već jednom završiti. "Ovo je treći put da se povlači iz prašine još od 2007.", objašnjava Ostojić i poručuje da ima podršku premijera Zorana Milanovića, ali da tek treba vidjeti kako će se priča dalje odvijati.

"O posljedicama ovoga što se događa tek ću saznati, osjetiti. Mislim da sam svojim dosadašnjim radom, ne samo u Vladi, nego u ukupnom i ne samo turističkom sektoru, pokazao što znam, na koji način se ponašam, kako komuniciram. Smeta li nekome možda to što je neki sektor uspješniji od ostalih, što je možda neko Ministarstvo bolje organizirano od ostalih, ne znam. To su samo hipotetska pitanja na koja odgovore ne znam", rekao je Ostojić.

Na pitanje vjeruje li još u koaliciju, odgovara da situacija nije laka. Dok sjedim u Zagrebu vjerujem u koaliciju na nacionalnoj razini, znakovito je odgovorio Ostojić.

Hrvatska se u Berlinu predstavlja kao destinacija za cjelogodišnji turizam

Na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova, ITB-u u Berlinu Hrvatska se predstavlja se kao destinacija za cjelogodišnji turizam. Cilj je pokazati gostima da je naša zemlja vrijedna posjeta tijekom cijele godine.

Znali ste da je Hrvatska zemlja s više od tisuću otoka, no jeste li znali da je Hrvatska zemlja s više od tisuću dvoraca - to je samo jedno od pitanja koje se postavlja brojnim zainteresiranim turistima koji sa znatiželjom razgledavaju štand HTZ-a na turističkom sajmu u Berlinu.


Vodeći ljudi našeg turističkog sektora stigli su ovdje pokazati da Hrvatska može i želi više i bolje. Ponuditi brojne specijalizirane, primjerice enogastro ili biciklističke ture za koje Nijemci pokazuju veliki interes, objašnjava direktorica HTZ-a Meri Matešić s kojim adutima privlačimo goste u 2013. godini.

"Hrvatska se ove godine predstavlja kao destinacija za cjelogodišnji turizam. Želimo privući njemačke goste. Svi znamo da je nama njemačko tržište najznačajnije tržište, da su nam to najbrojniji gosti i želimo im vratiti to povjerenje s kontinuiranim podizanjem kvalitete usluga i sadržaja i pokušati im dočarati da je Hrvatska dostupna 365 dana u godini", istaknula je Matešić.

Nijemci Hrvatsku doživljavaju kao atraktivnu, ozbiljnu i na dugi rok interesantnu zemlju, kaže ministar turizma Veljko Ostojić, koji je o mogućnostima zajedničkih projekata razgovarao s predsjednikom Odbora za turizam njemačkog Bundestaga.

"Neovisno o tome što smo 2012. imali porast broja noćenja 13,5% s ovog tržišta i što je u njihovim komentarima praktično jedina riječ 'senzacionalno' što ste učinili, oni i dalje izražavaju potpunu spremnost za zajedničke aktivnosti na daljnjem dizanju turističkog prometa i ukupnoj turističkoj suradnji između Njemačke i Hrvatske", kaže ministar turizma.

Ostojić je ponovio da bi bio sretan kada bismo na njemačkom tržištu ponovili prošlogodišnji rezultata jer, kako je istaknuo, nije realno svake godine imati dvoznamenkasti rast, pogotovo dok ne povećamo broj smještajnih kapaciteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.