Ostojić i Milanović gledaju vojnu vježbu, vođu radnika Jadrankamena ispituju u policiji

SINDIKALIST bračkog Jadrankamena Tonči Drpić pozvan je u policiju u Split, i to kako doznajemo, zbog auta Jadrankamena kojeg je trebao vratiti, a nije. Zbog istog razloga, jučer je u supetarsku policijsku postaju priveden sindikalist Marko Eterović. Nakon obrade, prijavljen je za otuđenje tuđe stvari. Radi se o Škodi Fabiji, službenom vozilu Jadrankamena.

Policija se "sredila" nakon prozivke u Saboru

Premda su interventni policajci jučer okružili i kuću sindikalista Drpića, očito se procijenilo da bi bilo pametnije izbjeći još jednu scenu nakon uhićenja Eterovića, kojeg su policajci uhapsili u praskozorje.

Brzo se o tome pročulo tijekom jučerašnjeg desanta jakih snaga MUP-a na Pučišća. Za njima su stigle i kamere i novinari, podigla se prašina čak i u Saboru. Policija je nakon žučne rasprave pred Drpićevim domom uklonjena tako da je sindikalni čelnik konačno mogao napustiti kućni pritvor te se pridružiti kolegama.

Drpić izbacio policajce iz pogona Jadrankamena

Danas se Drpić pojavio na poslu u 7 sati. U krugu pogona radnici su zatekli manju skupinu policajaca. Fino su ih zamolili da se udalje. "Nije bilo problema. Ljudi su bili korektni. Rekli smo im da ne priznajemo policiju u krugu pogona", pojasnio je Drpić te potvrdio da je dobio poziv na obavijesni razgovor u Policijsku upravu. 

Milanović i Ostojić na vojnoj vježbi

Na Braču se i dalje nalazi par postrojbi interventne policije. Zlu ne trebalo. I ministar Ranko Ostojić izašao je na teren. Nije, međutim, na svom Braču u razgovoru s mještanima Pučišća i radnicima Jadrankamena, kojima je mogao pojasniti onakvu demonstraciju sile, nego u bazi u Divuljama u društvu s kolegom Kotromanovićem te premijerom Milanovićem. Gledaju pokaznu vježbu vatrogasnih snaga HRZ-a i HRM-a.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.