Odgođeno suđenje Frediju Fiorentiniju i Hajduku, bivši direktor nije se pripremio

U SPLITU je odgođen početak suđenja Hajduku i bivšem direktoru Frediju Fiorentiniju za 320 tisuća kuna neplaćenog poreza iz 2005. godine. Fiorentini je poziv za raspravu primio tek jučer pa je zamolio sutkinju Marinu Boko da mu ostavi neko vrijeme da pripremi obranu. Rasprava je odgođena za listopad.

Na optuženičku klupu Hajduk ili Sirio sport?

Fiorentinijev branitelj Damir Primorac postavio je nekoliko pitanja vještaku, koji će odgovore pripremiti za nastavak suđenja kako se ne bi bespotrebno gubilo vrijeme. Između ostalog, vještak će morati utvrditi je li ovaj slučaj već procesuiran u postupku koji je vodila Porezna uprava. Ako jest, onda bi se postupak na splitskom sudu valjao obustaviti da se dvaput ne sudi ista stvar. 

Primorac se već pozvao na taj argument kada se odlučivalo o istrazi. Splitski sud je prihvatio tu argumentaciju, ali nije Vrhovni sud, koji je zaključio da se ne radi o istim postupcima, budući da je u postupku Porezne uprave došlo do zastare pa se o meritumu nije ni odlučivalo. 

Drugo je, pak, pitanje tko bi trebao biti odgovoran za neplaćeni porez. Hajduk ili Sirio sport preko kojeg je zbog blokade računa kluba s Poljuda vršen platni promet.

Fredi Fiorentini i Hajduk prošlog su tjedna optuženi i za 9,2 milijuna neplaćenog poreza na transfere Nike Kranjčara, Nikice Jelavića i još par igrača. Kako se još nije odlučilo o pravnoj utemeljenosti optužnice, odvjetnik Primorac zasad nije predložio spajanje postupaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.