Obljetnica smrti predsjednika Hrvatskog sabora: Josipović, Milanović i Leko položili vijence na grobu Borisa Šprema

Foto: FAH

U POVODU prve obljetnice smrti predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema na groblju Mirogoj predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i aktualni predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko položili su vijence i zapalili svijeće.

Na grobu Borisa Šprema svijeće su u ime zagrebačkog SDP-a zapalili i Davor Bernardić, Mirando Mrsić i Gordan Maras.

U Saboru otkriven portreta Borisa Šprema

U Saboru se održala svečanost otkrivanja portreta preminulog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.



Portret je u dvorani 'Ante Starčević' u Hrvatskom saboru otkrio sin Borisa Šprema, Damjan. Javnosti su se prigodnim riječima obratili predsjednik Sabora Josip Leko i Jasenka Šprem, supruga pokojnog Borisa Šprema. Šprem je preminuo prije godinu dana nakon duge i iscrpljujuće borbe s bolešću. Umro je u MD Anderson Cancer Center u Houstonu gdje se liječio od iznimno malignog oblika multiplog mijeloma.

Boris Šprem rođen je 14.04.1956. u Koprivničkim Bregima. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Za predsjednika Hrvatskog sabora jednoglasno je izabran na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora 22.12.2011. godine. Bio je član SDP-a.

U bogatoj političkoj karijeri u SDP-u, obnašao je dužnost predstojnika Vladinog ureda za zakonodavstvo, a bio je i šef ureda predsjednika Stipe Mesića. Šira javnost upoznala ga je kao predsjednika zagrebačke Gradske skupštine u vremenima političkog razlaza SDP-a i Milana Bandića. Svojim umjerenim političkim stilom i smirenom odlučnošću, uspio je u tim vremenima Skupštinu staviti u središte zagrebačkog političkog života. Kao nagrada za taj posao, stigao je poziv Zorana Milanovića da bude na čelu najvažnije zgrade na Markovom trgu - Sabora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.