Obama o masakru u školi u Newtownu: To je bio najgori dan mog mandata i ne želim to vidjeti ponovno

Screenshot: NBC

AMERIČKI predsjednik Barack Obama se još jednom osvrnuo na jednu od najvećih tragedija u SAD-u - pokolj kojeg je poremećeni mladić Adam Lanza počinio u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu. Kazao je kako je to bio najgori dan njegova predsjedništva.

 

U intervjuu kojeg je u subotu dao Davidu Gregoryju za NBC-jev "Meet the Press" osim o trenutnoj ekonomskoj situaciji u zemlji, porezima, opasnosti da SAD padne u recesiju i tako cijeli svijet iznova gurne u još dublju gospodarsku krizu te takozvanoj "fiskalnoj litici", Obama je govorio i o novom zakonu o oružju te izrazio nadanje da će izmjene zakona i pojačana kontrola spriječiti u budućnosti tragedije poput one u Newtownu.

"To je bio najgori dan mog predsjedničkog mandata i to je nešto što ne želim vidjeti ponovno", kazao je Obama, koji je izrazito skeptičan prema prijedlogu Američkog udruženja za oružje (National Rifle Association - NRA) koje prevenciju ovakvih tragedija vidi u slanju još oružja u škole - postavljanju naoružanih zaštitara u sve obrazovne ustanove: "Skeptičan sam prema mišljenju da je jedini odgovor na ovaj problem donošenje još oružja u škole, a mislim da je i većina američkih državljana skeptična prema tome da će to riješiti naš problem. Poanta je da se ovo neće riješiti osim ako Amerikanci ne shvate koliko je to bitno".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.