Novi slučaj "vještičarenja" u Gani: Učenica optužena da je prijateljima "krala mozgove"

NOVI slučaj "vještičarenja" potresao je svjetsku javnost. Vrhunska učenica srednje škole u Gani bila je primorana potražiti utočište u logoru za "vještice", jer su je djeca iz razreda optužila da je svoju inteligenciju stekla time što je njima "krala mozgove", javlja AP.

Tamošnja ministrica za žene i djecu intervenirala je nakon što su djevojku prijatelji iz razreda optužili da krade mozgove drugih učenika i da zbog toga dobiva najbolje ocjene. Pritisak je za 17-godišnju djevojku bio prevelik, počela je dobivati i prijetnje smrću te je bila prisiljena napustiti školu i sakriti se.

Njezin slučaj privukao je ogromnu medijsku pozornost, a danas joj je akademija u Gani priopćila da joj želi ponuditi stipendiju. Ministrica za žene i djecu priopćila je da će učiniti sve što je u njezinoj moći da bi se ovakva mučenja potpuno iskorijenila iz zemlje.

Iako je stav tamošnje Vlade da vještičarenje ne postoji, u zemlji se nalazi čak 16 formalnih logora u kojima žene optužene za vještičarenje mogu potražiti utočište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.