Nova kazna za doktora koji je ubijao novorođenčad: Gosnell dobio 30 godina zatvora zbog prodaje lijekova

Screenshot: YouTube

DOKTOR iz Philadelphije, koji je već proglašen krivim za ubojstvo novorođenčadi u svojoj klinici, osuđen je na 30 godina zatvora zbog prodaje lijekova i lažnih recepata za lijekove.

72-godišnji Kermit Gosnell je u razdoblju od lipnja 2008. do veljače 2010. godine napisao lažne recepte za stotine tisuća pilula za sve one koji su za to platili, a nisu imali medicinsku potrebu za njima. Gosnell je zajedno sa svojim osobljem korisnicima omogućavao kupnju recepata pod više imena, javlja CNN.

Inspektori su otkrili da je Gosnell znao samo tijekom jedne noći potpisati 200 recepata, a bilo je i slučajeva da je jednoj osobi izdao 50 različitih recepata. Prema navodima tužitelja Gosnell je samo u siječnju 2010. godine izdao više od 2300 recepata, a svakog je naplatio 150 dolara.

Gosnell je vodio kliniku za pobačaje gdje je ženama radio abortus i u kasnim fazama trudnoće. Jedna je zaposlenica posvjedočila kako je vidjela tri fetusa koja su se micala, a kojima je Gosnell škarama prerezao leđnu moždinu te ih ubio. Gosnell je u svibnju osuđen na doživotnu kaznu zatvora iako je tužiteljstvo tražilo smrtnu kaznu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.