Norini roditelji pozivaju Hrabro dijete na sporazum oko doniranja novca oboljelima

Foto: Hina

NA FACEBOOK stranici posvećenoj preminuloj Nori Šitum osvanuo je post naslovljen "Želja Norinih roditelja", u kojem roditelji malene Nore pozivaju Udrugu Hrabro dijete, s kojom vode sudski spor, na sporazum oko podjele novca za bolesnu djecu.

"Ovih dana, a i prethodnih, svjedoci smo mnogih humanitarnih akcija u kojima se skuplja novčana pomoć djeci i ljudima oboljelim od malignih i drugih bolesti. Kao i našoj djevojčici, novac je trebao za liječenje u inozemstvu a rokovi su kratki.

Na računu udruge "Hrabro dijete" iz Nove Gradiške već godinu dana stoji oko 4.300.000 kn, a sudski spor koji vodimo s njima, isti ga žele prikazati kao borbu za novac, drže taj novac i mada je skupljen za pomoć oboljelima od njega nitko nema koristi.

Mi kao roditelji malene Nore želimo bez obzira na ishod sudskog spora, a kojega vodimo samo s ciljem da bi dokazali kriminalne radnje pojedinaca iz udruge, da se sporazumom između nas i udruge taj novac donira djeci i onima kojima je potreban. Sudski spor će trajati dugo, a mi smo se odrekli novca u humanitarne svrhe ako ga sudski dobijemo.

Ovim putem pozivamo sve članove ove grupe (ima nas 139.000) da izvršimo pritisak na udrugu "Hrabro dijete", da s nama naprave ugovor ovjeren kod javnog bilježnika u kojem bi stajalo da bez obzira na ishod sudskog spora novac možemo, uz obostranu suglasnost, dijeliti onima kojima je potreban.

Ako im je stvarno stalo do toga da pomognu djeci ne vidimo zapreke da to i naprave pošto im je račun deblokiran i nema nikakvog razloga da se tim novcem ne pomogne drugima.

Naš cilj i cilj Zaklade koja nosi ime našeg djeteta nikada nije bio nijedan drugi osim pomoć onima kojima je to potrebno.

U nešto više od pola godine koliko Zaklada postoji, podijelili smo skoro 600.000 kn za pomoć roditeljima i djeci koja se liječe od malignih bolesti i za to imamo svu potrebnu dokumentaciju", napisali su Norini roditelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.