Nizozemski Boeing prisilno sletio na Pleso zbog dima u kabini: Liječnička pomoć pružena dvjema putnicama

NOĆAS je nešto iza 1.30 sati zbog dima u putničkoj kabini u Zračnu luku Zagreb prisilno sletio Boeing 737-800 nizozemske aviokompanije Transavia koji je prometovao na relaciji Egipat - Amsterdam. Nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, ali je liječnička pomoć pružena dvjema putnicama koje su se požalile na poteškoće s disanjem. Svi putnici su potom smješteni u hotel te sad čekaju da po njih dođe drugi zrakoplov.

Županijski centar 112 je oko 1.50 sati zaprimio potvrdu iz kontrole leta kako je zrakoplov uspješno sletio te kako se u kabini zrakoplova, iz još neutvrđenih razloga, pojavio nadražujući dim koji je smrdio na zapaljenu plastiku, iako otvorenog požara u zrakoplovu nije bilo. Što se točno dogodilo sa zrakoplovom, utvrdit će stručni tim tehničara osposobljenih za popravke Boeinga.

"Zrakoplov zrakoplovnog prijevoznika Transavia iz Nizozemske noćas je zatražio prisilno slijetanje u Zračnu luku Zagrebu, što se i dogodilo. U zrakoplovu je bilo 169 putnika koje je kompanija zbrinula i oni danas negdje oko 18 sati očekuju nastavak leta za svoju kranju destinaciju. Prema informacijama, bilo je nekakvog dima u kabini, međutim, to su kompanijske informacije. Zračna luka Zagreb nije ovlaštena davati takve informacije. Bitno je naglasiti da je sve prošlo u najboljem redu, da je kompanija zbrinula putnike i da će oni danas nastaviti svoj let", pojasnila je glasnogovornica zagrebačke Zračne luke, Lidija Capković Martinek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.