Nisu zaštitile dijete koje je zatim umrlo: Kaznene prijave protiv četiri djelatnice Centra iz Slavonskog Broda!

Foto: Posavska Hrvatska

NAKON kriminalističke istrage o tragičnom slučaju smrti tromjesečne bebe kao i sumnje na zlostavljanje i zanemarivanje njene dvije i pol godine starije sestre, slavonsko-brodska policija podignula je kaznenu prijavu protiv četiri djelatnice Centra za socijalnu skrb.


Nakon izvanrednog otkaza 1. veljače, četiri djelatnice Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu i kazneno su prijavljene. Iz Brodsko-posavske policije priopćili su kako su policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili kriminalističko istraživanje, a vezano uz događaj od 27. prosinca prošle godine. Podsjetimo, radi se o kaznenom djelu zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, odnosno tragičnom slučaju smrti tromjesečne bebe.

Policija je potvrdila sumnju da su četiri osobe u dobi od 42 do 52 godine, od lipnja 2011. do 27. prosinca 2012. godine, počinile kazneno djelo neprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, te je protiv njih podnijela kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Te su djelatnice inače dobila izvanredni otkaz 1. veljače.

Policija je ranije oca djece kazneno prijavila, a on se trenutno nalazi u jednomjesečnom pritvoru.

Podsjetimo, početkom siječnja Hrvatsku je potresla vijest skrivana deset dana! U jutarnjim satima u srijedu, 27. prosinca 2012. u Opću bolnicu dr. Josipa Benčevića dovezena je mrtva tromjesečna beba. Nakon što je u bolnicu došao otac djevojčice i, prema izjavama bolničkog osoblja, radio probleme, pozvana je policija. Tada se doznalo kako je troje djece bilo mjesecima zlostavljano, zbog čega je beba umrla, jedna djevojčica je bila izgladnjela ali joj je život spašen, a treće dijete je smješteno kod udomitelja. Slučaj je otkrio lokalni tjednik Posavska Hrvatska.

> Tragedija: Beba umrla, po cijelom stanu prljavština i izmet

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.