Nikica Gabrić: Nećemo koalirati s Bandićem i Čačićem, nismo treći nego novi put

Foto: Press fotografija

PREDSJEDNIK Nacionalnog foruma Nikica Gabrić danas je odbacio mogućnost koaliranja s Milanom Bandićem i Radimirom Čačićem ocijenivši kako je spominjanje takve koalicije medijska spekulacija.

"To su spekulacije koje rade novinari i PR-ovi drugih stranaka, a to pokazuje da je Nacionalni forum potentan i da bi ga drugi htjeli imat uz sebe", rekao je Gabrić odgovarajući danas na novinarska pitanja u Splitu uoči inicijativnog skupa Nacionalnog foruma Splitsko-dalmatinske županije.

Na novinarski upit koji je njegov stav o "slučaju Perković", Gabrić je odgovorio kako sada ne pristaje dati odgovor na to jer je trenutačno puno važnije kako rješavati problem 370.000 nezaposlenih u Hrvatskoj, 10.000 manje novorođenih godišnje i 15.000 ljudi koji odu iz Hrvatske tražiti posao.

A što će biti s Perkovićem riješit će se za 15 dana, rekao je. "Ja imam stav o tome ali moj stav neće odlučiti, nego o tomu trebaju odlučiti institucije sustava, a to je sud", kazao je Gabrić.

Ne pristajemo na tu vrstu razgovora jer ćemo se opet vratiti da priče o svjetonazoru, "a ne o tomu da nas je ministar financija Slavko Linić još jedanput zadužio za deset milijardi kuna koje će vraćati vaša i moja djeca, ali o tomu se se ne raspravlja", istaknuo je Gabrić.

Po njegovim riječima, Hrvatska je trenutačno dužna 600 milijardi kuna, od čega je 200 milijardi unutrašnji a 400 milijardi vanjski dug, a vraćat će ga i budući naraštaji hrvatskih građana. "To je problem o kojem moramo govoriti jer ćemo upasti u dužničko ropstvo, a situacija s Perkovićem ili nekim drugim stvarima bit će riješena kroz mjesec ili dva i neće obilježiti našu budućnost", smatra Gabrić.

Na novinarsku opasku da je u "slučaju Perković" isplivao i problem sudstva jer su različite presude o tomu, Gabrić je dometnuo: "Sudstvo je korumpirano i sudstvo ne valja kao što ne valja ni politički sustav".

Zamoljen za stav o slučaju u vezi s pomoćnikom ministra financija Brankom Šegonom, Gabrić je kratko rekao: "Ne može u javnom sektoru biti netko tko je u sukobu interesa".

"Nismo treći, nego novi put"
 
Predsjednik nacionalnog foruma Nikica Gabrić je u svojem današnjem obraćanju na Inicijativnom skupu u Splitu najavio kako će Forum, nakon što 1. veljače preraste u političku stranku, voditi posve drugačiju politiku od HDZ-a i SDP-a, za koje je ustvrdio da nisu sposobni riješiti teškoća s kojim se suočava Hrvatska.
 
Kao primjer nesposobnog političara Gabrić je posebice spomenuo ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu.
 
„Nemam ništa protiv gospodina Jakovine, ali tko nam vodi poljoprivrednu politiku? Čovjek koji nije mogao voditi svoju poljoprivrednu apoteku. Neka sjedi u Saboru, ali ne može on voditi poljoprivrednu politiku“, rekao je Gabrić i ustvrdio kako je "stanje u Hrvatskoj negativno jer imamo na stotine Jakovina u sustavu“.
 
Smatra da u HDZ-u i SDP-u nastoje omalovažiti Nacionalni forum nazivajući ga "trećim putem".
 
„Oni nas nazivaju 'treći put' zato da nas omalovaže jer su 'prvi' i 'drugi' put u percepciji čovjeka bolji. Ali, oni nisu ni 'prvi' ni ' drugi' put, oni su stramputica a Hrvatski forum je 'novi put'“, poručio je Gabrić. "Novi put" će se sastojati od novih ljudi, novih ideja, novih projekata i aktivnih misli, a ne od bavljenja svjetonazorskih pitanja, rekao je.
 
„Svjetonazori u ovom trenutku nisu najvažniji jer, jednako, djeca koja idu ili ne idu u crkvu, ne mogu dobiti ni staž a kamoli posao“, rekao je Gabrić.
 
Najavio je kako će Nacionalni forum sudjelovati na izborima za EU parlament 25. svibnja ove godine te da će na listi biti stručnjaci koji će, istaknuo je, znati zastupati hrvatske interese.
 
„Otkako je Hrvatska postala član EU-a u srpnju prošle godine, više smo dali novaca za to članstvo nego što smo povukli iz fondova zato što biramo nesposobne ljude“, ustvrdio je Gabrić dodavši kako nas u EU parlamentu predstavljaju „politički birokratčići i aparatčici“.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.