Netanyahu nahvalio kanadskog premijera koji dolazi u posjet Izraelu: "Zauzeo je moralno, oprezno i hrabro stajalište"

Foto: Guliver image/Getty images

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu je održao pohvalni govor o svom kanadskom kolegi Stephenu Harperu koji će u nedjelju stići u prvi službeni posjet Izraelu jednog kanadskog šefa vlade nakon 2000.

"Premijer Harper je zauzeo moralno, oprezno i hrabro stajalište" o izraelsko-palestinskom sukobu, rekao je Netanyahu čiji je govor prenosio državni radio.

Netanyahu je istaknuo vrlo proizraelska stajališta kanadskog premijera, što je u suprotnosti s izjavama koje je dao o Europljanima u četvrtak kada je ukazao na "licemjerje" u njihovim kritikama nastavka izraelskog naseljavanja na Zapadnoj obali i u Istočnom Jeruzalemu.

U subotu je Netanyahu u priopćenju već odao počast Stephenu Harperu i nazvao ga velikim prijateljem Izraela koji čvrsto odlijeva pokušajima klevetanja Izraela.

Harper posljednjih godina postao najvjerniji saveznika Izraela u svijetu

Kanadski premijer će stići u nedjelju poslijepodne s velikim izaslanstvom ministara, parlamentaraca i poduzetnicima u četverodnevni posjet Izraelu i Palestinskim teritorijima.

Harper je posljednjih godina postao najvjerniji saveznika Izraela u svijetu i Kanadu u međunarodnoj zajednici smatraju Izraelu najsklonijom zemljom.

Harper će u ponedjeljak održati govor u izraelskom parlamentu, a u utorak će se sastati s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom i posjetit će muzej holokausta Yad Vashem. Harper će također posjetiti palestinska područja gdje će se u ponedjeljak sastati u Ramallahu s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom i palestinskim premijerom Ramijem Hamdallahom, navele su Abbasove službe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.