Nerazriješen misterij u Japanu: U šumi Aokigahara svake si godine život oduzme više od sto osoba

ŠUMA Aokigahara s pravom se može nazvati najmisterioznijim mjestom u Japanu. Nalazi se na planini Fuji i poznata je kao mjesto na kojem policija svake godine pronađe više od stotinu beživotnih tijela, javlja Tribune News.

Zbog guste vegetacije policiji je ponekad vrlo teško pronaći sve osobe koje se u šumi izgube, a na godinu ih bude i nekoliko stotina. Nitko nije uspio razjasniti zašto je baš ova šuma "ukleta", odnosno zašto baš u nju odlaze svi oni koji žele počiniti samoubojstvo.

Geolog Azusa Hayano, koji je dugo godina istraživao fenomen šume Aokigahara i koji o njemu snima dokumentarni film, tvrdi da je i sam u mnogo navrata pronašao posmrtne ostatke u šumi. Zaključio je da je većina ljudi u šumu išla upravo s namjerom da počini samoubojstvo, budući da se ne radi o području koje je prigodno za kampiranje ili bilo kakvu drugu vrstu boravka u prirodi.

Kult samoubojstva u Japanu

Azusa je prilikom snimanja došao do još jedne spoznaje. On, naime, tvrdi da se kult samoubojstava u Japanu u posljednjih nekoliko stotina godina drastično promijenio. Prije su to samuraji činili iz časti, dok danas na takav čin Japance tjera depresija i društvena izolacija.

Veliku krivnju za takvu situaciju vidi u brzom napretku tehnologije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.