"Nekad na braniku domovine, danas na braniku tvornice!": Oformljen krizni stožer za zaštitu RIZ-Odašiljača

Foto: Arhiva

UDRUGA branitelja RIZ Odašiljača oformila je krizni stožer u svrhu podrške i zaštite branitelja i radnika RIZ-a.

Skup je održan u prostorijama RIZ-a. Na njemu su bili nazočni i pružili potporu svojim sudjelovanjem predsjednici mnogih braniteljskih Udruga, Hvidre, predstavnici hrvatskih branitelja, invalida, pripadnika specijalne policije te Udruga veterana Domovinskog rata. Uz njih su bili nazočni i predsjednik odnosno predstavnici sindikata SMH-IS-a te katoličke crkve. Skupu su se pridružile i mnogobrojne nevladine Udruge i organizacije iz zemlje i svijeta, uz pisanu podršku onih koje nisu bile u mogućnosti zbog brzine i daljine organizacije na istoj sudjelovati.

Zaključak Kriznog stožera:


"Braniti ćemo tvornicu i tražimo od Vlade RH i AUDIO-a  provođenje ESOP programa (radničkog dioničarstva) odnosno mogućnost da radnici otkupe dionice u svezi sa konačnim rješenjem problema RIZ-a. Ako znamo proizvoditi i prodati naše proizvode na svjetskom tržištu poput J. Koreje i Japana svakako ćemo znati i upravljati tvornicom u cilju opstanka  Društva, radnih mjesta na dobrobit radnika, branitelja i ugleda Republike Hrvatske.

Zaključna riječ svih govornika  proizašla iz demokratske diskusije je da je prvi put nakon rata došlo do nove inicijative i zajedništva Udruga branitelja i sudionika rata, Sindikata i radnika u svezi očuvanja radnih mjesta od otimanja i nepravde te uništenja i pljačke imovine i da je ovo novi test za Hrvatsku državu.

Svako drugo rješenje u slučaju RIZ-a smatrali bi kao poraz za hrvatske branitelje i hrvatsku politiku.

Vjerujemo u pravednost, iskrenost i istinitost te očekujemo od Vlade RH žurno i hitno očitovanje u svezi realizacije ESOP programa za tvrtku RIZ Odašiljači d.d.

Nekad na braniku domovine, danas na braniku tvornice!

Krizni stožer"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.