Natjecanjem "Medeno srce Zagreba" završava osmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa

Foto: Press fotografija

NATJECANJEM 5. kola "Medeno srce Zagreba" završit će osmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Tijekom 2012. i u prvoj polovici 2013. godine održana su natjecanja u Vinkovcima, Kutini, Čakovcu i Bjelovaru, a posljednje se održava 16. i 17. rujna u Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice.

Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svaki može sa sobom povesti i jednog pomoćnika. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman - po pojedinačnim kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja te najbolji osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Prema dosadašnjim rezultatima neizvjesnu borbu za veliku kristalnu kuhaču i ostale vrijedne nagrade vodit će Damnjan Draganić, Mladen Habunek i Zoran Herman.

Natjecanje 5. kola održava se u organizaciji Udruge kuhara Grada Zagreba, a na njemu će sudionici pripremati svečane hladne plate od svježeg lososa, rotkvica i sireva, glavno jelo od pilećih prsa i šparoga ili špinata, a slastičarsko umijeće pokazati će kod pripreme hladnog deserta od meda, jagoda i čokolade.

Radove natjecatelja ocjenjivat će eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a, Stanko Erceg, Gostimir Dragić, Marinko Jurešić i Marijan Hornung koji će osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bit će posebno vrednovana.

Pozivamo Vas da prisustvujete još jednom kuharskom spektaklu i festivalu okusa na završnoj večeri uz degustaciju pripremljenih jela te proglašenje pobjednika i dodjelu kristalnih kuhača u utorak, 17. rujna s početkom u 20:00 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu.

*****

"Medeno srce Zagreba"
Hotel "Sheraton" Zagreb; 16.-17. rujna 2013.


 
PROGRAM NATJECANJA:

1. dan, ponedjeljak 16. rujna
17:30 - sastanak s natjecateljima
19:00-23:00 - rad u kuhinji

2. dan, utorak 17. rujna
od 06:00 - rad u kuhinji
15:00 - ocjenjivanje deserta - plata i 2 tanjura
16:30 - ocjenjivanje svečane hladne plate
18:00 - ocjenjivanje toplih jela - 2 tanjura
19:15 - ocjenjivanje toplih jela - tople kupke
20:00-00:00 - svečana večera, proglašenje pobjednika i dodjela priznanja te kristalnih kuhača

SUDIONICI NATJECANJA:


Zoran Herman, Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije
Mladen Habunek, Vindija d.d., Varaždin
Denis Zec, Hotel & Spa Iadera - Falkensteiner, Zadar
Damnjan Draganić, Hotel & Spa Iadera - Falkensteiner, Zadar
Erich Glavica, ERIX d.o.o., Koprivnica
Zlatko Šušlje, MV TREND d.o.o., Karlovac
Željko Brajković, Hotel Sheraton, Zagreb

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.